Huawei ove godine očekuje prodaju od 120 miliona telefona

Huawei ove godine očekuje prodaju od 120 miliona telefona

Prošle godine kompanija Huawei uspela je da proda preko 108 miliona telefona, što je svakako izuzetan rezultat.

Sada, za 2016. godinu kineska kompanija ima za cilj da proda više telefona. Prvobitni cilj za tekuću godinu prema nekim izveštajima je bio čak 140 miliona prodatih telefona, ali je kompanija ipak smanjila očekivanja na 120 miliona.

Ove vesti su stigle samo nekoliko dana nakon što je Huawei otkrio da je uspeo da proda 2,6 miliona Huawei P9 i Huawei P9 Plus telefona. Predstavljeni u aprilu ove godine, telefoni imaju cenu od 600 odnosno 750 evra. Cifra od 120 miliona prodatih smartfona i dalje predstavlja odličan broj za smartfon kompaniju, a pored toga predstavlja i rast u odnosu na prošlu godinu od 11 posto.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Usvojena Uredba koja omogućava nesmetanu gradnju vetroparkova u Srbiji
Next Japansku Toshibu tužio najveći penzioni fond na svetu

You might also like

Kompanije

Otvaranje robne kuće Ikea očekuje se na leto

Ispred prve robne kuće Ikea u Beogradu postavljen je toranj visine 45 metara, a otvaranje robne kuće očekuje se na leto.

Kompanije

Prodaje se Želvoz, rok za dostavljanje ponuda 16. maj

Stečajni upravnik preduzeća Želvoz iz Smedereva oglasio je ponovo prodaju pravnog lica neposrednom pogodbom uz prikupljanje pisanih ponuda.

Kompanije

Napred Razvoj preuzeo 16,7% akcija Energoprojekta

U ponudi za preuzimanje akcija Energoprojekt holdinga (ENHL), okončanoj u ponedeljak, Napred razvoj sa povezanim licima je prikupio 1,8 miliona akcija odnosno 16,7% od ukupnog broja, saopštio je Centralni registar