Prodati državni zapisi vredni 75 miliona evra

Prodati državni zapisi vredni 75 miliona evra

Uprava za javni dug prodala je juče celu emisiju pedesettronedeljnih državnih zapisa denominovanih u evrima, vrednih 75 miliona evra.

Ukupan obim tražnje iznosio je 96,74 miliona, odnosno 128,99 odsto obima emisije, a realizovano je svih 75.000 komada, odnosno 100 odsto obima emisije. Državni zapisi su prodati po stopi prinosa od 0,85 odsto na godišnjem nivou, a na naplatu dospevaju 28. juna 2017.

Stopa prinosa po kojoj su prodate jučerašnje hartije od vrednosti, niža je za 0,04 procentna poena u odnosu na prethodnu aukciju hartija od vrednosti iste ročnosti emitovane u maju 2016. godine, saopštila je Uprava.

Primanja po osnovu danas emitovanih hartija od vrednosti koristiće se za finansiranje obaveza po osnovu ranije emitovanih hartija iste ročnosti koje dospevaju u junu 2016. godine.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Čekovi sve popularniji
Next Gradi se novi stambeno-poslovni kompleks u Bloku 32

You might also like

Najvažnije vesti

Prognoze: Ovo će do 2030. biti ekonomski najmoćnije zemlje sveta

Kompanija PricewaterhouseCoopers (PWC) objavila je svoja predviđanja kada je u pitanju ekonomska moć do 2030. godine.

Makroekonomija

Svetska banka odobrila Srbiji zajam od 182,6 miliona evra

Odbor izvršnih direktora Svetske banke odobrio je Srbiji kredit od 182,6 miliona evra (200 miliona dolara) za poboljšanje upravljanja javnim rashodima i unapređenju efikasnosti i finansijske održivosti javnih preduzeća u oblasti

Makroekonomija

ECB počela kupovinu obveznica preduzeća, moguća kupovina i “palih anđela”

Evropska centralna banka je u sredu, kako je i obećala, počela sa otkupom korporativnih obveznica kako bi ubrzala privredni rast i podstakla inflaciju u evrozoni.