Microsoft posle LinkedIna kupio još jednu kompaniju

Microsoft posle LinkedIna kupio još jednu kompaniju

Microsoft je prošle nedelje kupio LinkedIn u iznenađujućoj akviziciji, ali izgleda da je kompanija ubrzo napravila i drugu kupovinu, ovog puta za znatno manju sumu novca, čiji tačni uslovi nisu obelodanjeni.

Wand je kompanija koja je osnovana pre tri godine od strane bivšeg Google-ovog zaposlenog Vishala Sharme, i koja izrađuje prirodni jezik za AI rešenja za razmenu poruka. Microsoft poručuje da su im je njihova tehnologija potrebna za inteligenciju Binga i “razgovore kao platformu” kao nove ciljeve koje je najavio Satya Nadella na Build 2016 konferenciji u martu.

Wand ima svega sedam zaposlenih, ali je kreirala tehnologiju koja stoji iza nekoliko poznatih rešenja, pa pridruživanjem sa Microsoft-om može da integriše sve ove proizvode u servise kao što su Bing i Cortana. Veruje se da će Microsoft koristiti Wand tehnologije za chatbot-ove, što je po Microsoft-ovom mišljenju sledeća velika stvar u industriji.

Softverska kompanija je već demonstrirala botove na Build konferenciji, pokazujući da oni mogu da ispune niz automatizovanih interaktivnih zadataka za korisnike kao što su prognoza vremena, rezervacija hotela ili druge vrste rezervacija.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Kineska firma odbila dogovor sa Tesla Motorsom, još nema gradnje fabrike
Next George Soros: U slučaju Brexita, funta će oslabiti barem 15 odsto

You might also like

Kompanije

Air Serbia u maju dobija prvi široko-trupni Airbus A330

Air Serbia će u maju dobiti prvi  široko-trupni avion Airbus A330 sa 254 mesta, koji će se koristiti na direktnim letovima do SAD, najavio je generalni direktor Dane Kondić.

Najvažnije vesti

Intesa Sanpaolo preuzela dve banke za jedan evro

Italijanska vlada rešila je problem dve manje banke prepuštanjem Intesi Sanpaolo, ali po daleko višoj ceni od vlastitih predviđanja.

Prehrambena industrija

Kakva nas povećanja cena očekuju u narednom periodu?

Prema prognozama evropskih stručnjaka, poskupeće brojne naminice. Sibirski minus koji je okovao Srbiju i Evropu već je obrao voće i povrće.