Vučić ide u Brisel nakon formiranja nove vlade, neće posetiti SAD

Vučić ide u Brisel nakon formiranja nove vlade, neće posetiti SAD

Mandatar za sastav Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Brisel posetiti nakon formiranja nove Vlade i dodao da će uprkos tome što postoje određena neslaganja, nastaviti da sarađuje sa predstavnicima Evropske unije (EU) i Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

Na konferenciji za novinare, Vučić je rekao da je u ponedeljak imao otvoren i učtiv razgovor sa ambasadorom SAD Kajlom Skotom i EU Majklom Devenportom ali da o tome neće iznositi detalje, jer časni ljudi nikada ne prepričavaju takve razgovore.

On je rekao da su se saglasili o najvećem broju tema, da su o nekim imali različito viđenje, ali da će on nastaviti da radi u interesu građana Srbije i da neće sebi dozvoliti da bude nečiji potrčko.

“Moj posao nije da budem bilo čiji potrčko. Mene kao predsednika vlade, niko dok sam na tom mestu, ni dok sam živ, niko neće da tretira kao otirač ili krpu, jer bi tako tretirao i našu zemlju”, rekao je Vučić.

Vučić je dodao da će po formiranju Vlade putovati u Brisel ali da neće posetiti SAD, kao i da neće biti u avionu na prvom direktnom letu između Beograda i Njujorka, iako će doći da isprati putnike i da se sa njima pozdravi.

Premijer je dodao da će Srbija nastaviti da ide evropskim putem, ali da će on nastaviti da štiti interese građana Srbije.

“Nema suštinskih i strateških nesporazuma… Nastavljamo da sarađujemo”, rekao je Vučić i dodao da imaju sličan stavi i po pitanju Savamale.

Izvor:Beta
Previous SRPSKI UBER OSVAJA BEOGRAD: Zašto više nećete koristiti taksi?
Next John Hardy: Strah od zaraze zbog Brexita se proširio na sva finansijska sredstva

You might also like

Najvažnije vesti

Amerikanac David Scwendiman postavljen za glavnog tužioca za ratne zločine na Kosovu

Amerikanac David Scwendiman (Dejvid Švendiman) postavljen je danas za glavnog tužioca specijalnog suda u Hagu za istraživanje ratnih zločina počinjenih tokom rata na Kosovu 1998. i 1999. godine.

Društvo

Viši sud u Beogradu presudio: Radikali ne idu u Hag

Viši sud u Beogradu odlučio je danas da se troje funkcionera Srpske radikalne stranke ne izruči Haškom tribunalu koji je zahtevao njihovo izručenje zbog suđenja povodom optužbi da su uticali

Politika

Nikolić: Ne vidim razlog zašto se ne bi opet kandidovao za predsednika, odluka do Božića

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da će do Božića saopštiti odluku da li će se kandidovati za novi mandat na predsedničkim izborima 2017. godine.