Wall Street: Pad cena akcija nakon tri dana rasta

Wall Street: Pad cena akcija nakon tri dana rasta

Na Wall Streetu su u četvrtak cene akcija pale, nakon tri dana rasta, a pod najvećim su pritiskom bili energetski i finansijski sektor.

Dow Jones oslabio je 0,11 odsto, na 17.985 bodova, dok je S&P 500 skliznuo 0,17 odsto, na 2.115 bodova, a Nasdaq indeks 0,32 odsto, na 4.958 bodova.

Najviše su, 0,8 odsto, pale cene akcija u finansijskom sektoru, koje su pod pritiskom zbog toga što je malo verovatno da će američka centralna banka povećati ključne kamatne stope pre jeseni.

Pale su i cene akcija u energetskom sektoru, što je posledica pada cena nafte s najviših nivoa u 11 meseci.

Foto:www.sinteza.net/

Foto:www.sinteza.net/

Ulagači su oprezni i zbog toga što se S&P 500 indeks primaknao najvišem nivou u istoriji, dostignutoj u maju prošle godine, iako su poslovni rezultati kompanija anemični i iako se rast globalne ekonomije usporava.

Na oprez ulagača ukazuje ispodprosečan obim trgovanja. Na američkim je berzama vlasnika juče zamenilo 6,1 milijarda akcija, dok je prosečni dnevni obim u poslednjih 20 dana iznosio 6,8 milijardi.

I na evropskim su berzama cene akcija juče pale. Londonski FTSE indeks oslabio je 1,10 odsto, na 6.231 bod, dok je frankfurtski DAX pao 1,25 odsto, na 10.088 bodova, a pariski CAC 0,97 odsto, na 4.405 bodova.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Tesla Motors: Počela prodaja električnih automobila
Next Azijske berze: Blagi pad indeksa

You might also like

Berza

Turska lira potonula rekordno nisko zbog Erdoganovih najava

Najveći gubitnik valutnih tržišta bila je jutros turska lira koja je potonula više od 2 odsto, na rekordno niskih 4,8450 nakon što su rejting agencije upozorile na planove turskog predsednika

Svetske berze

Wall Street: Najveći pad S&P indeksa od kraja juna

Na Wall Streetu je S&P 500 indeks u sedu zabeležio najveći dnevni pad još od kraja juna, a i ostali indeksi bili su u znatnom minusu, jer investitori beže od

Berza

Wall Street: Polovičan učinak indeksa

Na Wall Streetu su u ponedeljak Dow Jones i S&P 500 indeks pali, dok je Nasdaq dostigao novi rekordni nivo uoči objava kvartalnih poslovnih izveštaja najvećih tehnoloških kompanija.