Tesla Motors: Počela prodaja električnih automobila

Tesla Motors: Počela prodaja električnih automobila

U pokušaju da električni automobili budu dostupni većem broju ljudi, kompanija Tesla počela je prodaju sedan “Model S” automobila po nižoj ceni od prethodog modela, saopšteno je iz te kompanije.

Nova verzija sedana “Model S 60” počinje s cenom od 66.000 dolara, a model s pogonom na četiri točka od 71.000 dolara. Cena dosadašnjeg “Modela S 90” je bila 89.500 dolara.

“Modela S 60” može da pređe 320 kilometara na jedno punjenje, a najveća brzina je 210 kilometara na sat.

Isporuka ovog modela sedana počinje sledećeg meseca.

Inače, Tesla Motors je ostvario ogroman uspeh već u pretprodaji svog ekonomičnog Modela 3, po ceni od 35.000 evra. Od marta, Model 3 je ostvario skoro 400.000 rezervacija, a ljudi su ostavili depozit od 1.000 dolara. Iz Tesle su poručili da se prve isporuke Modela 3 očekuju u prvoj polovini 2017.

Izvor: GdeInvestirati,Beta
Previous Rusija postala najveći snabdevač nafte i gasa
Next Wall Street: Pad cena akcija nakon tri dana rasta

You might also like

Transport

Model za ostatak javnih preduzeća: Otpremine za 3.000 radnika Železnica Srbije

Nakon konsultacija sa MMF-om, iz Vlade Srbije poručuju da će Železnice Srbije do kraja godine uz otpremine napustiti između 2.500 i 3.000 zaposlenih radnika.

Kompanije

Porasla prodaja automobila u Kini

Prodaja automobila u Kini je skočila u januaru 2018. godine, podstaknuta snažnom tražnjom za SUV vozilima, saopštila je kineska Asocijacija proizvođača automobila.

Kompanije

Saudijska Arabija: Veće cene goriva za SAD, manje za Evropu

Saudi Aramco, državna naftna kompanija Saudijske Arabije smanjuje cene nafte za potrošače u Evropi, dok povećava njihov iznos za SAD, piše The Wall Street Journal, pozivajući se na saopštenje kompanije.