Metalac uknjižio akcije iz neraspoređene dobiti

Metalac uknjižio akcije iz neraspoređene dobiti

Gornjomilanovački holding Metalac (MTLC) uknjižio je novih 1,02 miliona akcija koje je odlukom skupštine akcionara kompanija emitovala iz neraspoređene dobiti u visini od 408 miliona dinara, izvestio je juče Centralni registar hartija od vrednosti.

Takođe, skupština je odobrila da se na ime ostatka neraspoređene dobiti od 1,6 milijardi dinara izvrši povećanje nominalne vrednosti akcije sa 400 na 1.200 dinara. Nakon sprovođenja ovih odluka, Metalac ima izdatih 2,04 miliona običnih akcija nominalne vrednosti 1.200 dinara po komadu.

Pravo na ove nove akcije imaju akcionari koji su taj status imali u Centralnom registru hartija od vrednosti na dan 27. maj.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous KLM "Dream deals" promocija: Preko dvadeset letova po promotivnim cenama
Next Aerodrom isplaćuje međudividendu 20. juna

You might also like

Svetske berze

Wall Street: Pad cena nafte povukao indekse na najniže nivoe

Na Wall Streetu su u sredu berzanski indeksi skliznuli s rekordnih nivoa, što je ponajviše posledica pada cena akcija u energetskom sektoru zbog pada cena nafte.

Berza

Beogradska berza: NIS najtrgovaniji, indeksi u plusu

Državne obveznice Republike Srbije i danas su zaslužne za visok promet na Beogradskoj berzi, a na tržištu akcija je briljirala Naftna industrija Srbije.

Svetske berze

Slabiji izgledi za evro u narednom periodu, očekivani rast vrednosti u drugom delu 2017.

Nakon što je nova američka administracija prozvala evropske monetarne vlasti da je zajednička valuta “potcenjena preko svake mere”, finansijska tržišta su strahovala od globalnog valutnog rata.