Konsolidovani prihod Metalca u 2015. dostigao 7,3 milijardi dinara

Konsolidovani prihod Metalca u 2015. dostigao 7,3 milijardi dinara

Gornjomilanovački Metalac zabeležio je prošle godine konsolidovani prihod od 7,27 milijardi dinara, od čega je prihod od prodaje iznosio 7,09 milijardi što je 11,7 odsto više u odnosu na godinu pre.

Konsolidovani neto dobitak dostigao je 349 miliona dinara i veći je za 31 odsto u odnosu na krajnji rezultat u 2014. godini. Najveći doprinos dobiti dala su proizvodna zavisna preduzeća koja su ostvarila bruto dobit od 301,7 miliona dinara (kao i u 2014), dok su ino trgovačka preduzeća uz prihod od 8,4 miliona evra zabeležila i neto gubitak od 0,2 miliona evra.

Metalac je nedavno održao redovnu skupštinu na kojoj je odlučeno da se akcionarima na ime dividende isplati 158,1 milion dinara odnosno 155 dinara po akciji. Akcije Metalca od početka godine beleže rast vrednosti od 25,6 odsto, a po poslednjoj ceni tržišna kapitaizacija kompanije iznosi 3,1 milijardu dinara (25,4 miliona evra).

Izvor: GdeInvestirati
Previous Pad kargo prometa i poštanskog saobraćaja na Aerodromu u maju
Next Cyber kriminal: Kanadski univerzitet platio otkupninu za podatke

You might also like

Kompanije

Bayer povećao ponudu za kupovinu Monsanta na 66 milijardi dolara

Nemačka farmaceutska grupa Bayer je odlučila da poboljša ponudu za preuzimanje američkog rivala Monsanta tako što je podigla ponudu na 66 milijardi dolara, uključujući i dug.

Kompanije

Coca-Cola: Dobit pala za više od 20 odsto

Zbog troškova restrukturiranja poslovanja i stagnacije prodaje u prvom ovogodišnjem tromesečju, smanjeni su prihodi američkog proizvođača bezalkoholnih pića Coca-Cole.

Prehrambena industrija

Povučeno 35.137 Juvitaninih kašica iz prodaje, prijava i za prodavca

Ukupno 35137 komada proizvoda Juvitana povučeno je iz magacina maloprodajnih subjekata širom Srbije, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.