Francuski sud: Uber mora da plati kaznu od 800.000 evra

Francuski sud: Uber mora da plati kaznu od 800.000 evra

Američku kompaniju Uber Pop sud u Parizu kaznio je sa 800.000 evra za pokretanje “nelegalnog oblika transporta” putnika.

Kažnjena su i dva rukovodica kompanije zbog pokretanja nezakonite usluge prevoza i korišćenja neprofesionalnih vozača UberPOP je prisutan u Parizu od 2011. godine i proširio se i u druge gradove, međutim poveo je pravnu bitku za svoj status.

Prema zakonu iz oktobra 2014. godine, zabranjeno je povezivati klijente sa neregistrovanim vozačima. Uber osporava tu zakonsku odredbu navodeći da je nejasna i da je u suprotnosti sa slobodom da se posluje.

Kasnije je Uber suspendovao je svoju niskobudžetnu uslugu u Francuskoj kako bi razrešio pravni spor, kao i povremeno nasilne sukobe s taksistima.

Inače Uber posluje u UberX i UberPop varijanti koji omogućava običnim vozačima da svojim automobilom vrše prevoz.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Čedomir Janjić: Uskoro još radnih mesta
Next Beogradska berza: Pad nakon jučerašnjeg skoka, Belex15 oslabio 0,7%

You might also like

Energetika i naftna industrija

Iran: Potpisan ugovor vredan 5 mlrd dolara sa Totalom i China National Petroleumom

Iran je potpisao pet milijardi dolara vrijedan ugovor sa francuskim Totalom i China National Petroleumom o razvoju podvodnog nalazišta prirodnog gasa Južni Pars.

Kompanije

Aerodrom Nikola Tesla daje u zakup kancelarije za špediterske kompanije

Beogradski aerodrom Aerodrom Nikola Tesla objavio je javni poziv za prikupljanje pisanih ponuda radi davanja u zakup kancelarija, za obavljanje špediterskih poslova.

Kompanije

Između 2 i 3 milijarde dolara će se kretati ponude za Yahoo

Još se u aprilu očekivalo da će ponude za Yahoo biti u rasponu od 4 do 8 milijardi dolara. Firma je rok za drugi krug podnošenja ponuda postavila u prvoj nedelji juna.