Čedomir Janjić: Uskoro još radnih mesta

Čedomir Janjić: Uskoro još radnih mesta

Na teritoriji Grada Zrenjanina je u protekloj godini otvoreno više od 1.000 radnih mesta u realnom sektoru, izjavio je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Kako je dodao, potpisano je još 13 novih ugovora sa kompanijama od kojih je jedan deo već otvorio pogone.

On je rekao da je lokalna administracija 24 sata na raspolaganju investitorima koji žele da ulažu u tom gradu. Grad Zrenjanin je juče dobio priznanje Biznis Partner 2016.

“Mi smo organizovali lokalnu administraciju tako da smo postali servis investitorima i na raspolaganju smo im 24 časa. Uredili smo tri industrijske zone i na raspolaganju im je preko 1.000 hektara zemljišta koje je u vlasništvu grada”, rekao je on.

Foto: getty

Foto: getty

On je naveo da do sada nijedan investitor nije zatvorio svoj biznis, već su nastavili da rade, šire i unapređuju svoje proizvodne kapacitete.

U toku prethodne dve godine Grad Zrenjanin je potpisao ugovore sa preko 40 domaćih i stranih investitora o kupovini zemljišta i otvorio oko 2.000 radnih mesta.

Najveći poslodavac i izvoznik u Zrenjaninu je nemačka kompanija Draxlmaier, koja je nekoliko puta proširivala proizvodne kapacitete i od početnih 800 danas zapošljava 3.500 radnika.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Gartner: Ove godine će se rast prodaje smartfona svesti na ispod 10%
Next Francuski sud: Uber mora da plati kaznu od 800.000 evra

You might also like

Zdravlje

150 minuta vežbanja nedeljno nije dovoljno

Preventivnim bavljenjem fizičkom aktivnošću izbegava se prevremena smrt, a svetska ekonomija godišnje bi uštedela 67,5 milijardi dolara, pokazala je obimna međunarodna studija.

Politika

Sastanak lidera Zapadnog Balkana u Parizu

Danas se u Parizu održava sastanak lidera zemalja Zapadnog Balkana, sa ciljem da se zemlje tog regiona približe Evropskoj uniji i osnaži stabilnost i mir u regionu.

Društvo

Austrija: Nezaposlenost raste već pet godina neprestano

Od avgusta 2011. godine neprestano raste nezaposlenost u Austriji, pa je punih pet godina broj osoba bez posla sve veći.