Dogovorena šira saradnja Rusije i Izraela

Dogovorena šira saradnja Rusije i Izraela

Rusija i Izrael će proširiti svoju saradnju u borbi protiv terorizma, poručio je ju;e ruski predsednik Vladimir Putin, koji je u Moskvi sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom razgovarao o jačanju bilateralnih veza i rešavanju sirijske krize.

“Razgovarali smo o potrebi da preduzemo zajedničke napore u suprotstavljanju međunarodnom terorizmu”, rekao je Putin na konferenciji za medije, prenosi AP.

Ruski predsednik je istakao da su Rusija i Izrael nesumnjivo saveznici u toj oblasti i da imaju značajno iskustvo u borbi protiv ekstremiza.

“Jačaćemo kontakte sa izraelskim kolegama u toj sferi”, dodao je Putin.

On je, kako je naveo, sa izraelskim premijerom razgovarao i o situaciji na Bliskom istoku, posebno u Siriji, gde Rusija sprovodi vazdušnu kampanju nad opozicionim snagama.

Netanijahu je rekao da je sa Putinom razgovarao o kontaktima između vojski dveju zemalja u tom regionu “kako bi se sprečili eventualni incidenti i obezbedio uspeh u borbi protiv zajedničkog neprijatelja – međunarodnog terorizma”.

Putin je, takođe, istakao ključnu ulogu Izraela na Bliskom istoku, navodi američka agencija.

Izvor:Tanjug
Previous Ekonomisti: Dobri pokazatelji privredne aktivnosti u Srbiji
Next Milioneri drže polovinu svetskog bogatstva

You might also like

Geopolitika

Libijski haos: Vanredno stanje u Tripoliju

Vlasti u Tripoliju proglasile su jutros vanredno stanje u libijskoj prestonici, nakon što je najavljeno formiranje vlade nacionalnog jedinstva, koju, nekoliko grupa koje kontrolišu grad, ne priznaju.

Geopolitika

Kineski predsednik u dvodnevnoj poseti SAD

Predsednik Kine Si Đinping (Xi Jinping) dolazi danas u dvodnevnu posetu SAD gde će se sastati sa američkim kolegom u odmaralištu Donalda Trampa u Floridi.

Geopolitika

Sirija: Vladine snage zauzele grad Palmiru

Sirijska vojska, uz podršku ruskih vazdušnih snaga, ušla je danas na područje drevnog grada Palmire kako bi odatle proterala trupe Islamske države, saopštila je sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava.