Gazprom investira 1,5 milijardi dolara u kirgistanske gasovode

Gazprom investira 1,5 milijardi dolara u kirgistanske gasovode

Ruski Gazprom će investirati 100 milijardi rubalja (1,5 milijardi dolara) u kirgistanski sastav za transport gasa do 2030. godine, javlja ruska novinska agencija Interfax.

“Trećina tog iznosa biće investirana kroz naredne dve godine i predstavljaće značajan podsticaj plinskoj infrastrukturi Kirgistana”, izjavio je ruski premijer Dmitrij Medvedev posle razgovora na visokom nivou u prestonici Kirgistana, Biškeku.

Generalni direktor Gazproma Alexey Miller je ranije ove godine izjavio da njegova kompanija planira ulaganja od preko 758 miliona dolara u različite projekte u Kirgistanu.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous "Igre" u Istočnom kineskom moru: Kineski lovac "nebezbedno" presreo američki špijunski avion
Next Iskrenost, najbolja osobina za karijeru

You might also like

Kompanije

Telenor ove godine u Srbiji ulaže 30 miliona evra u razvoj 4G mreže

Telenor će u dalji razvoj mreže u Srbiji ove godine uložiti dodatnih 30 miliona evra, a kompanija u prvoj polovini 2017. godine planira da bar 80% stanovništva Srbije bude pokriveno 4G mrežom.

Kompanije

Mali IPhone jeftin Kinezima, a Indijcima premali

Zbog novog “IPhonea”, Apple računa na skok prodaje na rastućim tržištima koja ipak traže mobilne telefone s većim ekranima.

Industrija

Ministar privrede: Za RTB Bor zainteresovane kompanije iz više država, Kinezi idealni

Za Rudarsko-topioničarski basen Bor zainteresovane su kompanije iz Kine, Kanade i SAD, ipak, jedino Kinezi imaju i neke drugačije strateške interese, koji nisu samo ekonomski i razmišljaju deset godina unapred,