Bivši šef kompanije Barclays prodavao tajne vodoinstalateru

Bivši šef kompanije Barclays prodavao tajne vodoinstalateru

Povodom optužbi da je vodoinstalateru prodavao tajne bankarske informacije, policija je uhapsila bivšeg šefa bankarskog diva Barclays, Stevena Maklachija (58).

Tužilaštvo SAD tereti ga da je Gary Pusey pomogao da zaradi 76.000 dolara, i to u zamenu za to što mu je ovaj besplatno preuredio kupatilo u kući, kao i to da su dobitak delili.

Čak sedam godina vodio je Maklachi kancelariju britanskog bankarskog carstva na Menhetnu, a bizaran slučaj prevare i udruživanja u zločinačku organizaciju raspetljao se kad se vodoinstalater u tajnosti nagodio s tužilaštvom u zamenu za oslobađanje od optužbi ili za manju kaznu.

foto: alo.rs

foto: alo.rs

Za kratko vreme poznanstva Maklachi je Puseyu javio za 10 udruživanja banke s manjim firmama, nakon čega je vodoinstalater ulagao novac uoči sklapanja poslova i rasta akcija. Deonice bi vrlo brzo, za samo nekoliko dana naglo skakale i tako se Pusey obogatio za 76.000 dolara.

Deo tog novca u sportskoj torbi nosio je u gotovini Maklači koji je bio na izvoru najpoverljivijih poslovnih informacija.

Kako to da je bankarski i finansijski tako moćna osoba poput šefa Barclaysove kancelarije na Menhetnu dopustila da uskoči u tako sitno nameštanje poslova zasad nije poznato.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Milioneri drže polovinu svetskog bogatstva
Next Wall Street: S&P 500 blizu rekorda

You might also like

Kompanije

Rast prodaje Tigra, gubitak smanjen na 194 miliona dinara

Pirotski Tigar je objavio devetomesečne rezultate poslovanja koji pokazuju oporavak poslovanja ove kompanije, ali uz dosta otvorenih pitanja kada je u pitanju sanacija duga.

Društvo

Aleksandar Vučić: Najkasnije u novembru nova fabrika u Leskovcu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će, u oktobru ili najkasnije početkom novembra, u Leskovcu biti otvorena prva fabrika poslje 30 godina.

Prehrambena industrija

Bambi ostvario pad prihoda i dobiti u 2015.

Najveći domaći konditor, Bambi, nakon rekordnih poslovnih rezultata u 2014, registrovao je pad ključnih parametara u prošloj godini.