Verizon zainteresovan za Yahoo

Verizon zainteresovan za Yahoo

Američki telekomunikacioni gigant Verizon planira da za preuzimanje Yahooove osnovne internet delatnosti dostavi ponudu vrednu 3 milijarde dolara.

Pozivajući se na osobu upoznatu sa dešavanjima, njujorški poslovni dnevnik Wall Street Journal je naveo da se očekuje da je Verizon dostavio ponudu u ponedeljak, u roku za drugi krug nadmetanja i da se predvidja da će biti i trećeg kruga, prenosi agencija France presse.

Verizon, u čijem je vlasništvu AOL, postao je jedan od vodećih kandidata za preuzimanje Yahooa pošto su duga “zvučna imena” navodno odustala, prema navodima američkog finansijskog lista.

Yahoo, internet pionir koji je pao iza rivala kao što su Google i Facebook, saopštio je da razmatra mogućnost prodaje u okviru napora za oživljavanje rasta, s naglaskom na mobilne korisnike.

yahoo

Generalna direktorka Yahooa, Marissa Mayer, do sada nije uspela da oživi kompaniju, koja je u februaru najavila otpuštanje 15 odsto zaposlenih i sužavanje svog poslovnog fokusa, jer istražuje “strateške alternative”.

Mediji su prošlog meseca izvestili da je milijarder Warren Buffett, vlasnik investicionog fonda Berkshire Hathaway, pristao da zajedno sa osnivačem i predsednikom kompanije “Quicken loans” Danom Gilbertom, napravi ponudu za glavnu imovinu Yahooa.

Prema pisanju Wall Street Journal, očekuje se da je i privatna investiciona kompanija TPG dostavila ponudu za drugi krug.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Srbija: Javni dug veći 11,7 milijardi dinara
Next SoftBank zbog duga prodaje udeo u Alibabi

You might also like

Banke i finansije

Siniša Krneta: IPO mnogo bolji način finansiranja od kredita

Postoji mnogo povoljniji način dolaska do kapitala za finansiranje poslovanja od uzimanja kredita, čak i onih sa nultim kamatnim stopama, kaže za Novosti direktor Beogradske berze Siniša Krneta.

Industrija

Nemački čelik se bori za budućnost protiv Kine

Zabrinuti za svoju budućnost u nemačkoj industriji čelika, oko 45.000 zaposlenih izašlo je na protest koji je organizovao IG Metal.

Kompanije

Vladimir Krulj: Fiat 500L bi mogao u Poljsku

Ekonomski savetnik u Vladi Srbije Vladimir Krulj smatra da bi dijalog zaposlenih i rukovodstva “Fiata” trebalo da se obavi što pre.