Počinju konsultacije Vučića i predstavnika stranaka o novoj vladi

Počinju konsultacije Vučića i predstavnika stranaka o novoj vladi

Kandidat za predsednika Vlade i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić počeće danas razgovore o formiranju nove vlade sa predstavnicima parlamentarnih stranaka.

Vučić će sa predstavnicima stranka razgovarati u Skupštini Srbije.

Mandatar će prvo u 14 časova razgovarati sa predstavnicima liste SPS-JS, potom u 15.00 sa predstavnicima Srpske radikalne stranke, a u 16.00 sa predstavnicima Pokreta Dosta je bilo.

U 17.00 u Vučić će razgovarati sa predstavnicima izborne liste LDP-LSV-SDS i u 18.00 sa predstavnicima DSS-Dveri.

Kako je najavljeno iz SNS-a, Vučić će razgovarati sa predstavnicima izabranih izbornih lista o razvoju i napretku Srbije u budućnosti i predstaviti osnovne tačke programa nove Vlade Srbije.

Na vanrednim parlamentarnim izborima 24. aprila lista oko SNS osvojila je najviše mandata i njemu je predsednik Srbije Tomislav Nikolić, posle konsultacija sa strankama koje se ušle u parlament, 23. maja poverio mandat za sastavljanje vlade.

Vučić je ranije najavio da će u sredu, 8. juna razgovarati sa predstavnicima manjinskih stranaka, kao i da će do kraja nedelje biti poznato ko će činiti vladu koja bi trebalo da bude formirana do 16. juna.

Izvor:Beta
Previous Registarsku tablicu platio 4,3 miliona dolara
Next Francuska: Automobili stariji od 5 godina neće moći u grad

You might also like

Politika

Skupština Srbije: SRS i Dveri sprečili Devenporta da predstavi izveštaj EK

Sednica skupštinskog Odbora za evropske integracije, na kojoj je šef Delegacije EU Majkl Devenport trebalo da predstavi Izveštaj EK o napretku Srbije, odložena je dok se ne steknu uslovi za

Tema dana

Unija poslodavaca: Na čelo ministarstava postaviti eksperte

Nova Vlada bi trebalo da ima više eksperata na ministarskim funkcijama jer mogu da daju veći doprinos, kazao je danas predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković.

Politika

Brexit: Premijer Velike Britanije podneo ostavku

Britanski premijer David Cameron najavio je danas da će podneti ostavku do oktobra nakon što su se Britanci na referendumu većinom izjasnili za izlazak iz Evropske unije.