Od sutra na snagu stupa novi Zakon o opštem upravnom postupku

Od sutra na snagu stupa novi Zakon o opštem upravnom postupku

Građane Srbije od sutra čeka olakšanje, više neće biti čekanja u redovima za izvode iz matične knjige rođenih, državljanstvo, matične knjige venčanih…

Na snagu od srede stupa novi Zakon o opštem upravnom postupku, po kome državni odgani više ne smeju da traže građanima podatke i dokumentaciju koju već imaju u svojoj evidenciji kao što su novi izvod iz matične knjige venčanih, krštenica, potvrda o državljanstvu ili prebivalištu.

Lakše do dečijeg dodatka

To praktično znači da ćete ubuduće „bez papira“ moći da dobijete jednokratnu pomoć i dečiji dodatak ili da postavite aparat za prodaju kokica, bezalkoholnog pića ili sladoleda. Službenici su od sada dužni da vam pribave sve, i to potpuno besplatno!

– Obaveza službenika svih opštinskih i gradskih uprava biće da razmenjuju podatke iz službenih evidencija, a svi podaci biće pribavljeni na način koji odgovara državnim organima “elektronskim putem”, “peške”, faksom… Ubuduće će roditeljima da bi dobili dečiji dodatak zaposleni u upravama iz službenih baza pribavljati izvode iz matičnih knjiga rođenih za svu decu u porodici, uverenje o državljanstvu za onoga ko podnosi zahtev, potvrdu o prihodima u poslednja tri meseca podnošenja zahteva za svakog člana domaćinstva koji ostvaruje prihode – saošteno je iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, a lična procedura važi i za dobijanje jednokratne novčane pomoći.

Izvor: GdeInvestirati/SrbijaDanas
Previous Kompanija iz UAE kupila 50 odsto beogradskog Aerodrom Keteringa
Next Uskoro nova online platforma za trgovinu u Srbiji

You might also like

Prehrambena industrija

Mid Europa sprovodi prinudan otkup akcija konditora Bambi

Privatni investicioni fond Mid Europa sprovešće prinudan otkup preostalih akcija požarevačkog konditora Bambi.

Društvo

Zorana Mihajlović: U Srbiji ima 20.000 gradilišta

Ministarka građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je za RTS da će 100 miliona evra kredita za izgradnju infrastrukture od Svetske banke stići u budžet do kraja godine.

Kompanije

Rosnjeft prodao 19,5 udela kompaniji Glencore i Katarskom fondu

Rosnjeft je u sredu prodao 19,5 odsto svojih akcija dvojici kupaca; kompaniji Glencore Plc i Katarskom investicionom fondu.