Kompanija iz UAE kupila 50 odsto beogradskog Aerodrom Keteringa

Kompanija iz UAE kupila 50 odsto beogradskog Aerodrom Keteringa

Kompanija Serta iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), specijalizovana za elektromehaničko održavanje, koju podržava Fond predsednika UAE Kalife bin Zayeda za razvoj projekata, kupila je 50 odsto vlasništva u firmi Aerodrom Ketering d.o.o iz Novog Beograd za 10 miliona dirhama (2,72 miliona dolara).

Ugovor o akvizicija su potpisali Abdullah al-Samari, generalni direktor Serte, i Marko Davidović, generalni direktor Aerodrom Keteringa, srpske kompanije specijalizovane u oblasti usluga snabdevanja aviona, prenela je emiraćanska novinska agencija WAM.

Al-Samari je, posle potpisivanja ugovora, ocenio da ova akvizicija predstavlja važan korak za kompaniju Serta koja teži da iskoristi investicione mogućnosti i da proširi i diverzifikuje svoje aktivnosti koristeći atraktivan investicioni ambijent koji dominira na lokalnom tržištu.

foto: 24sata.hr

foto: 24sata.hr

On je istakao da Serta sarađuje sa eminentnim iskusnim partnerima u svim sektorima u kojima kompanija želi da investira, dodajući da je Aerodrom Ketering  jedna od kompanija koja je postigla značajan rast u oblasti usluga snabdevanja aviona u poslednjih nekoliko godina.

Prema njegovim rečima, ugovor o akviziciji uključuje razvoj i pružanje ugostiteljskih usluga, koje će u budućnosti obuhvatiti različite servise uvođenjem savremene tehnologije u pružanju ovih usluga putnicima i ostalim kadrovima.

Direktor Aerodrom Keteringa, Marko Davidović, naglasio je da ta kompanija trenutno pruža ugostiteljske usluge nacionalnom avio-prevozniku iz UAE, Etihadu, kao i srpskoj nacionalnoj avio-kompaniji Air Serbia, dodajući da su u toku i pregovori o pružanju usluga i drugim avio-kompanijama u regionu.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Dinar oslabio, NBS intervenisala prodajom 10 miliona evra
Next Od sutra na snagu stupa novi Zakon o opštem upravnom postupku

You might also like

Kompanije

Ove kompanije izbegavaju porez

Za prvih šest meseci ove godina Poreska uprava Srbije otkrila je 91 „fantomsko preduzeće“, što je za 54 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, izjavila je direktorka

Kompanije

Tatjana Matić: IT stručnjake zapošljava samo 22 odsto preduzeća

Za uspešnu digitalnu transformaciju poslovanja, pored dobre zakonske regulative i infrastrukture, potrebno je i jačanje poverenja građana i privrede u elektronske servise, izjavila je na otvaranju konferencije Bizit 2016 državni

Najvažnije vesti

RWE: Rast u prvom kvartalu najavljuje bolju godinu

Nemački energetski div RWE potvrdio je optimističnu prognozu za 2017. godinu, izvestivši o dobrom početku godine zahvaljujući svojoj kompaniji Inogy u sektoru obnovljivih izvora energije.