Saudijska Arabija: Veće cene goriva za SAD, manje za Evropu

Saudijska Arabija: Veće cene goriva za SAD, manje za Evropu

Saudi Aramco, državna naftna kompanija Saudijske Arabije smanjuje cene nafte za potrošače u Evropi, dok povećava njihov iznos za SAD, piše The Wall Street Journal, pozivajući se na saopštenje kompanije.Saudijska Arabija je će smanjiti cene nafte severozapadnim regionima Evrope za 35 centi za barel, a 10 centi sredozemnom regionu. S druge strane, za 10 centi će porasti cena po kojoj kupuju SAD. Radi se o cenama za isporuke u julu.

Prema mišljenju lista, smanjenje cena je povezano isporukama nafte Irana u Evropu. U ovom trenutku, obim isporuka nafte iz Saudijske Arabije iznosi 800.000 barela dnevno, a iz Irana 400.000. Teheran planira da u narednim mesecima poveća obime do 700.000.

U Beču je 2. juna održana još jedna u nizu sednica ministara za naftu i energetiku zemalja-izvoznika nafte, gde se govorilo o „zamrzavanju“ nivoa proizvodnje nafte. Učesnici sastanka nisu došli do rešenja problema.

Izvor: GdeInvestirati/Kurir
Previous Italijanski fudbalski velikan prodat Kinezima
Next Počinje SYMORG StartUp Day 2016. na Zlatiboru

You might also like

Kompanije

Nastavak rasta profitabilnosti T-Mobile-a, spajanje u fokusu

Američki T-Mobile, treća po veličini telekomunikaciona kompanija u većinskom vlasništvu nemačkog Deutsche Telekom-a, objavio je ostvarene rezultate u trećem kvartalu i potvrdio uzlazni trend poslovanja.

Kompanije

Etihad Airways ostaje bez svog generalnog direktora Jamesa Hogana

Kompanija Etihad Airways saopštila je da njihov generalni direktor James Hogan, koji je više od decenije na čelu te brzorastuće aviokompanije iz Persijskog zaliva, odlazi sa funkcije u drugoj polovini

Tema dana

Doha: Nema dogovora o ograničavanju proizvodnje nafte, sledeći sastanak u junu

Razgovori u glavnom gradu Katara između 16 proizvođača nafte o ograničavanju proizvodnje tog energenta završen je bez rezultata, saopštio je novinarima nigerijski ministar za naftu.