Kipar: Promet na tržištu nekretnina povećan za 25 odsto

Kipar: Promet na tržištu nekretnina povećan za 25 odsto

Promet na tržištu stambenih i poslovnih nekretnina na Kipru porastao je tokom prvih pet meseci 2016. za 25 odsto, u poređenju sa istim periodom prošle godine.

Prema podacima portala Cyprus Property News prodaja imovine u proteklom mesecu porasla je za 17 odsto, u odnosu na maj 2015., nadovezujući se na rast prometa u aprilu od 35% i u martu od 19 odsto.

Tokom maja najveći rast prometa, 51 odsto zabeležen je u Larnaki. Sledi Pafos sa rastom prodaje od 26 odsto, Famagusta 14% i Limasol gde je promet porastao 7 odsto.

Promet na tržištu stambenih i poslovnih objekata u glavnom gradu Nikoziji, naprotiv, prošlog je meseca pao 5 odsto, u poređenju sa istim mesecom 2015.

Izvor:Agencije

Previous NBS upozorava: Pazite gde plaćate račune, učestala pojava neovlašćenog pružanja platnih usluga
Next Maja Gojković ponovo predsednica Skupštine Srbije

You might also like

Nekretnine

Uskoro tender za izgradnju novog fudbalskog stadiona u Melencima

Fudbalski klub Rusanda iz Melenaca dobiće novi stadion.

Nekretnine

Kipar: Broj prodatih nekretnina u oktobru porastao za 37 odsto

Pozitivan trend na kiparskom tržištu nekretnina nastavljen je i u oktobru, sa rastom prodaje od 37 odsto u odnosu na isti mesec 2015, pokazuju službeni podaci.

Komercijalne nekretnine

Raste popularnost komercijalnih nekretnina u Holandiji, Italiji, Poljskoj

Više od polovine evropskiha komercijalnim tržišta nekretnina u ovoj su godini zabeležila rast, pri čemu su neka tržišta zabeležila veći rast sporedne imovine (non-core imovina) od imovine vezane za osnovnu