Italijanski fudbalski velikan prodat Kinezima

Italijanski fudbalski velikan prodat Kinezima

Suning, kineska investiciona kompanija koja u svom vlasništvu drži bogati fudbalski klub Jiangsu, saopštila je da je kupila kontrolni paket italijanskog fudbalskog kluba Inter.

Suning je kupio 70 odsto milanskog kluba od Indonežanina Ericka Thohira, koji napušta klub posle nepune tri godine. Italijanski mediji ranije su preneli da će Kineze kupovina “neroazura” koštati oko 500 miliona evra.

Predsednik Suning grupe Zhang Jindong pozdravio je sporazum kao ključni trenutak za fudbalski rast na kineskom tržištu.

“Naš brend uskoro će biti veliki i u Evropi. Napravili smo dogovor sa slavnim evropskim klubom i uveren sam da ćemo napraviti uspeh, svestan sam odgovornosti. Ujedno, promovisaćemo kineski fudbal koji je u velikom usponu”, rekao je Jindong.

Plan je da Thohir ostane na čelu kluba još određeni period, kao i potporedsednik Javier Zanetti, dok se očekuje da počasni predsednik Massimo Moratti, koji ima manjinski deo akcija Intera, skroz povuče.

Inter je tek treći klub u Seriji A koji ima strane vlasnike, pored Rome i Bolonje, dok se uskoro očekuje da Kinezi preuzmu gradskog rivala Milan.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Država posle 14 godina isplatila staru deviznu štednju
Next Saudijska Arabija: Veće cene goriva za SAD, manje za Evropu

You might also like

Kompanije

Moguć kraj krize u Fiatu, radnici dobili ponudu od poslovodstva

Radnici kragujevačke fabrike “Fiat Chrysler Automobiles Srbija” dobili su zvaničnu ponudu o zahtevima upućenim poslovodstvu o kojoj će se za vikend izjasniti Samostalni sindikat fabrike, koji je i počeo štrajk,

Kompanije

Petrol: Prva tri kvartala završena sa 3,3 mlrd EUR prihoda

Ljubljanski Petrol u prvih je devet meseci ove godine ostvario 3,3 milijarde EUR prihoda, 23% više nego u istom razdoblju prošle godine, uz dobit od 60,3 miliona EUR, što je

Kompanije

Lego obeshrabruje potrošače da kupuju njihove proizvode

Poslovni uspeh najprofitabilnijeg proizvođača igračaka u svetu bio je toliko veliki da je danska kompanija učinila nešto neobično za tržište.