Dinar u ponedeljak slabiji prema evru, znatno jači u odnosu na dolar

Dinar u ponedeljak slabiji prema evru, znatno jači u odnosu na dolar

Zvanični srednji kurs u ponedeljak će biti 123,2740, što predstavlja slabljenje dinara prema evru od 0,1 procenta u odnosu na petak, saopštila je Narodna banka Srbije

Na mesečnom nivou dinar je u odnosu na evro slabiji 0,4 odsto, dok je u poređenju sa istim danom prošle godine srpska valuta slabija za 2,3 odsto.

Od početka godine vrednost dinara prema evru pala je za 1,3 odsto.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je ojačao 1,4 odsto i iznosi 108,8032

Prema američkoj valuti, dinar je na mesečnom nivou slabiji za 1,0 odsto, dok je na godišnjem nivou dinar jači za 1,3 odsto.

Od početka godine dinar je prema dolaru ojačao za 2,2 odsto.

Najviša vrednost dinara prema evru u ovoj godini bila je 4. januara, 121,5141 dinara, a najniža 25. februara, 123,5329 dinara za evro.

Kako bi ublažila dnevne oscilacije kursa Narodna banka Srbije je u ovoj godini na deviznom tržištu prodala 780 miliona evra i kupila 20 miliona.

Gdeinvestirati.com
Previous Sirija: Vladine snage ušle na teritoriju Rake, prvi put nakon dve godine
Next Konkurs za najbolje projekte iz oblasti organske proizvodnje hrane, nagrada milion dinara

You might also like

Svetske berze

Evropske berze: Jeftiniji evro podstakao rast indeksa, pala cena zlata i nafte

Glavni indeksi vodećih berzi u Evropi zatvorili su trgovanje uglavnom u pozitivnoj teritoriji, podstaknuti rastom cena akcija izvozno orjentisanih kompanija.

Berza

Wall Street: Novi rekord Dow Jonesa, Fed povećao kamate

Na Wall Streetu je u sredu Dow Jones dostigao nov rekordni nivo, dok je S&P 500 blago pao nakon što je Fed povećao kamate i poboljšao procene rasta ekonomije u idućoj godini.

Berza

Azijske berze ojačale, blagi pad dolara

Na azijskim berzama u četvrtak su indeksi porasli, što se najviše zahvaljuje jačanju energetskog sektora podstaknutog rastom cena nafte, dok je američka valuta blago oslabila nakon četiri dana neprestanog jačanja.