Slovenački Merkur napušta Srbiju

Slovenački Merkur napušta Srbiju

Merkur u Srbiji od 1. jula prestaje da radi i tada će biti ugašena i poslednja maloprodaja ovog trgovačkog lanca iz Slovenije, saznaje Blic.

Za manje od mesec dana svoja vrata zatvoriće i poslednji Merkurov centar u Beogradu na Bežanijskoj kosi, potvrđeno je nezvanično Blicu u ovoj kompaniji koja je u Srbiji zapošljavala ukupno 500 ljudi. Pre pola godine ovaj tržni centar zatvorio je svoju maloprodaju i na Karaburmi, a krajem prošle godine zatvoren je i Merkur u Novom Sadu. Izvor Blica kaže da je Merkur u Srbiji dobio novog vlasnika, novosadsku firmu koja se bavi logistikom, i da je gašenje maloprodaje i ukidanje svih radnih mesta, njegova odluka.

Nekad jedna od najjačih i najbrže rastućih kompanija u Sloveniji dospela je u teškoće još 2010. Kriza je pogodila njenog najznačajnijeg kupca, građevinsku industriju, a problemi su došli i s privatizacijom u kojoj je učestvovao menadžment. Zbog privrednog kriminala kaznu od pet godina zatvora izdržava bivši direktor Merkura Bine Kordež. Kompanija je 2014. bila pred stečajem, ali su je u poslednji čas spasile banke koje su pristale da svoja potraživanja pretvore u vlasništvo Merkura.

Izvor: GdeInvestirati/Blic
Previous Etihad Airways: Luksuzno putovanje sa najskupljom avionskom kartom na svetu
Next Jamie Dimon: U slučaju Bexita manje radnih mesta u Britaniji

You might also like

Kompanije

Američki bootcamp učinio besplatnim 1.500 sati kurseva programiranja

Američki bootcamp učinio je 1.500 sati svog kurikuluma za učenje programiranja potpuno besplatnim.

Kompanije

General Motors u ozbiljnim problemima zbog Trumpovih carina

Carine na uvoz čelika i aluminijuma koje je nametnuo američki predsednik Donald Trump podižu troškove poslovanja američkog automobilskog diva General Motorsa (GM) koji još uvek procenjuje posledice tih mera, kazala

Transport

Avio-karte sa aerodroma u Nišu od 5 evra

Već nekoliko meseci u prodaji su karte za low cost letove sa niškog aerodroma “Konstantin Veliki” koji beleži konstantan rast broja putnika, a ove godine očekuje se da će ih biti