Jamie Dimon: U slučaju Bexita manje radnih mesta u Britaniji

Jamie Dimon: U slučaju Bexita manje radnih mesta u Britaniji

Jamie Dimon, generalni direktor američke investicione banke JP Morgan Chase & Co., danas je obavestio zaposlene u Britaniji da će potencijalni izlazak njihove zemlje iz Evropske unije značiti manje radnih mesta u toj banci u Britaniji, a više radnih mesta u Evropi.

“Odluka o izlasku će biti katastrofalna po britansku ekonomiju”, rekao je Dimon, obraćajući se na jednom skupu zajedno sa britanskim ministrom finansija Georgeom Osbourneom u engleskom gradu Bornmutu, gde JP Morgan Chase & Co. zapošljava 4.000 od ukupno 16.000 radnika u Britaniji, prenosi agencija Reuters.

“Ukoliko Britanija napusti EU, nećemo imati izbora sem da reorganizujemo naš poslovni model ovde. Brexit bi mogao da znači manje radnih mesta u JP Morgan Chase & Co. u Britaniji i više radnih mesta u Evropi”, poručio je Dimon.

Zagovornici ostanka Britanije u EU tvrde da će londonski finansijski sektor biti na gubitku u slučaju Brexita, i takođe izražavaju zabrinutost u pogledu uloge Britanije kao globalnog finansijskog centra.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Slovenački Merkur napušta Srbiju
Next NLB Grupa u prvom kvartalu 2016. ostvarila dobit u iznosu od 52,1 miliona evra, dvostruko više u odnosu na period lane

You might also like

Makroekonomija

Dun & Bradstreet: Poboljšan rejting Srbije

Dun & Bradstreet, jedna od vodećih bonitetnih kuća na svetu, svrstala je Srbiju u grupu zemalja sa umerenim rizikom poslovanja.

Makroekonomija

Trump ima plan B u slučaju da dođe do bankrota

Trumpova administracija ima rezervni plan kako bi sprečila bankrot vlade po osnovu finansijskih obaveza. 

Makroekonomija

Standard&Poor′s snizila kreditni rejting Kine

Agencija Standard&Poor′s (S&P) snizila je u četvrtak kreditni rejting Kine zbog rizika povezanih s rastućim javnim dugom, dodajući ujedno kako dugoročni izgledi za drugu svetsku ekonomiju ostaju stabilni.