Uber: Saudijski fond ulaže 3,5 milijardi dolara

Uber: Saudijski fond ulaže 3,5 milijardi dolara

Američka kompanija Uber dobila je finansijsku investiciju vrednu 3,5 milijardi dolara od javnog investicionog fonda Saudijske Arabije.

Zahvaljujući ovoj investiciji, vrednost Ubera je sada procenjena na 62,5 milijardi dolara, prenosi agencija France presse.

“Cenimo glas poverenja u naše poslovanje, u uslovima kada nastavljamo da širimo našu globalnu prisutnost. Naše iskustvo u Saudijskoj Arabiji je odličan primer kako od Ubera mogu imati koristi putnici, vozači i gradovi, i radujemo se partnerstvu u pružanju podrške saudijskim socijalnim i ekonomskim reformama”, navodi se u saopštenju generalnog direktora Ubera, Travisa Kalanicka.

Najnoviji dogovor dolazi u uslovima kada Saudijska Arabija nastoji da diverzifikuje sopstvenu ekonomiju, udaljavajući se od zavisnosti od naftne proizvodnje i preorijentišući se na otvoreno tržište i produktivnost.

Foto:www.barnorama.com5

Foto:www.barnorama.com5

Ubrizgavanje ovih sredstava će pomoći globalnoj ekspanziji Ubera, uključujući na tržištima Bliskog istoka i severne Afrike, koja su, prema ocenama kompanije, među najbrže rastućim Uberovim regionima.

Osim ulaganja pomenutih sredstava, direktor saudijskog fonda Yasir Al Rumayyan se priključio upravnom odboru Ubera, navodi AFP. Fond je, kako je izjavio Rumayyan, uzbuđen što je okončao “ovu važnu stratešku investiciju sa Uberom, jednom izvanrednom kompanijom sa inspirativnom misijijom”.

U Saudijskoj Arabiji, oko 80 odsto Uberovih putnika su žene, navodi se u saopštenju kompanije, i dodaje da ova usluga može unaprediti mobilnost žena kojima je vožnja u zemlji zabranjena i koje obično izbegavaju korišćenje javnih taksi preduzeća.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Japanci se ne bune: Rade do iscrpljenosti za male nadnice
Next Bogatstvo najmlađe milijarderke na svetu spalo na nulu

You might also like

Komercijalne nekretnine

Luka Beograd prodaje deo imovine

Luka Beograd, u skladu sa odredbama usvojenog Unapred pripremljenog plana reorganizacije, oglasila je prodaju imovine društva, kao i imovinu prve i druge grupe povezanih lica, javnim prikupljanjem ponuda.

Kompanije

Facebook: U drugom kvartalu skočio neto profit 186 odsto

U drugom kvartalu 2016. godine neto dobit Facebooka skočila je za 186 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Kompanije

Gubitak Zvijezde 57,8 miliona kuna

Zvijezda dd, najveći proizvođač jestivih ulja u Hrvatskoj, objavila je u petak okvirni prikaz poslovnih rezultata za razdoblje od početka godine do kraja oktobra koji pokazuje da je procenjena EBITDA