Potpisan Ugovor o izgradnji trafostanice u Beogradu između EPS-a i Siemensa

Potpisan Ugovor o izgradnji trafostanice u Beogradu između EPS-a i Siemensa

Danas su javno preduzeće Elektroprivreda Srbije (EPS) i kompanija Siemens Beograd potpisale Ugovor o izgradnji trafostanice (TS) “Beograd 23 Autokomanda”, vredne 7,7 miliona evra.

Ugovor o izgradnji te TS koja će obezbediti stabilno i pouzdano snabdevanje električnom energijom centralnog dela beogradske opštine Voždovac, potpisali su vršilac dužnosti direktora EPS-a Milorad Grčić i generalni direktor kompanije Siemens Beograd Udo Eichlinger.

TS će biti površine 3.945 kvadratnih metara na tri sprata sa pratećim poslovnim objektima, a rok za završetak radova je dve godine.

Grčić je nakon potpisivanja ugovora kazao da je izgradnja TS “Beograd 23 Autokomanda” na koju se godinama čekalo, značajna ne samo za distributivni sistem već i za celokupnu infrastrukturu Beograda, jer se gradnjom takvih objekata stvaraju preduslovi za brži privredni razvoj prestonice i podiže kvalitet usluga za postojeće kupce.

“Prioritet EPS-a je modernizacija sitema, unapredjenje efikasnosti i podizanje kvaliteta distributivnih usluga i zato svaki ugovor poput ovog i svaka investicija garantuje da je EPS rame uz rame sa regionalnim i evropskim kompanijama”, kazao je Grčić.

siemens-udo

Prema njegovim rečima nova trafostanica, važna je jer rasterećuje postojeću mrežu i osigurava stabilno snabdevanje dela Beograda gde ima dosta ambasada, stambenih blokova, dva velika fudbalska stadiona, železnička stanica Prokop, a stvara uslove i obezbedjuje energetsku stabilnost za realizaciju projekta “Beograd na vodi”.

On je najavio da će u naredne dve godine EPS započeti slične projekte kao ovaj.

Eichlinger je kazao da Siemens dugo godina uspešno saradjuje sa EPS-om na projektima koje doprinose povećanju pouzdanosti napajanja u Beogradu i boljem kvalitetu života gradjana.

“Siemens je ponosan što je deo vizije EPS-a da obezbedi pouzdani i modernii energetski sistem”, kazao je on.

Prema njegovim rečima, Siemens će EPS-u isporučiti visoko i srednje naponsku opremu, sistem za upravljanje i relejne zaštite koji su najsavremenija oprema poslednje generacije.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Facebook preko mobilnih telefona prisluškuje svoje korisnike
Next Japanci se ne bune: Rade do iscrpljenosti za male nadnice

You might also like

Kompanije

PM Technik: Otvaramo fabriku u Svilajncu

Švajcarska kompanija “PM Technik” otvara fabriku precizne mehanike u Industrijskoj zoni “Veliko Polje” u Svilajncu, u kojoj će raditi 50 radnika, a vrednost investicije je dva miliona evra.

Kompanije

Švajcarski ABB kupuje deo General Electric-a

Švajcarski proizvođač opreme za elektrodistribucione mreže, ABB, objavio je da namerava da preuzme segment za proizvodnju elektropreme za industrijske pogone i data centre američkog General Electric-a, kroz transakciju vrednu 2,6

Energetika i naftna industrija

Gas od 1. aprila jeftiniji u proseku za 12,7 odsto

Savet Agencije za energetiku Srbije odobrio je danas da prirodni gas od 1. aprila pojeftini u proseku za 12,7 odsto za javne snabdevače, a za domaćinstva za 11,8 odsto.