Bogatstvo najmlađe milijarderke na svetu spalo na nulu

Bogatstvo najmlađe milijarderke na svetu spalo na nulu

Jedna od najuspešnijih žena u svetu, ujedno i najmlađa milijarderka, izgubila je celokupno svoje bogatstvo, ocenio je magazin Forbs.

Prošle godine, isti magazin ju je stavio na mesto najmlađe milijarderke na svetu sa neto bogatstvom od 4,5 milijardi dolara.

Forbes smatra da njeno bogatstvo u stvari predstavlja 50 odsto učešća u Theranosu, medicinskom startapu osnovanom 2003. godine, u koji su investitori uložili na stotine miliona dolara.

Forbes je saopštio da je razgovarao sa brojnim stručnjacima iz industrije, koji procenjuju da je vrednost Theranosa 900 miliona dolara, na osnovu intelektualne svojine i novca koji je već podignut, a ne 9 milijadi kako je prvoboitno procenjena kompanija.

foto: techinsider.io

foto: techinsider.io

“Na osnovu tako niske procene, udeo Holmesove u suštini ne vredi skoro ništa”, piše Forbes.

Forbsovi stručnjaci kažu da je nevolja veća jer investitori Theranosa poseduju prioritetne akcije, a Holmesova ima obične, tako da će oni biti prvo isplaćeni ako kompanija bude likvidirana.

Theranos se u međuvremenu oglasio saopštenjem da je Forbes nije imao neophodne podatke.

“Kao privatna kompanija, odbijamo da delimo poverljive finansijske podatke sa Forbesom. Članak je zasnovan isključivo na spekulacijama i izveštajima novinara”, napisao je porparol ove kompanije .

Podsetimo, Theranos, koji je trebalo da unese revoluciju u industriju krvnih analiza, objavio je da poništava sve nalaze napravljene na njihovom uređaju Edison u 2014. i 2015. godini.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Uber: Saudijski fond ulaže 3,5 milijardi dolara
Next Beogradska berza: Rast četvrti dan zaredom, solidan promet

You might also like

Telekomunikacije

Vodafone: Godišnji neto gubitak 6,3 milijarde evra

Britanski mobilni telekomunikacioni operator Vodafone obelodanio je da se pogoršao godišnji neto gubitak kompanije na 6,3 milijarde evra (6,9 milijardi dolara).

Najvažnije vesti

Počela isplata otpremnina radnicima Galenike

Novi vlasnik beogradske farmaceutske kompanije Galenika, luksemburška firma Aelius i država Srbija počeli su da uplaćuju otpremnine za oko 200 radnika koji su se opredelili za dobrovoljni odlazak iz fabrike

Najvažnije vesti

Privatne robne marke osvajaju tržišta, dostupnije od brendova

Artikli koji se proizvode pod imenom brenda nekog trgovinskog lanca – privatne ili trgovačke robne marke, jeftiniji su od sličnih brendiranih proizvoda i dostupni velikom broju potrošača.