Slovenački mediji: Kostić zainteresovan za Aerodrom Portorož

Slovenački mediji: Kostić zainteresovan za Aerodrom Portorož

Slovenački mediji pišu da je srpski biznismen Miodrag Kostić zainteresovan je za Aerodrom Portorož.

Većinski vlasnici Aerodroma Portorož pripremaju se na novi pokušaj prodaje, piše list “Finance” i dodaje da je Kostić i ranije iskazivao interesovanje za ovu investiciju, a napomenuo je da sve zavisi od dogovora s Piranskim županom odnosno lokalnom samoupravom.

“Portorož ima potencial za dalji razvoj i povečanje broja turista. Razvoj aerodroma i marine, da bismo postal neka vrste novog Kana. Tako ga vidimo u budućnosti. Naš cilj je promocija Portoroža kao destinacije najviše kategorije, zato je u našem interesu veci broj letova kao i to da Marina Portorož radi punim kapacitetom”, odgovorili su iz MK Group.

Aerodromu Portorož trebaju milionske investicije u proširenje sletne staze, novi hangari i veća površina.

Izvor: GdeInvestirati/B92,Tanjug
Previous Apple emituje obveznice na Tajvanskoj berzi
Next Softbank prodaje akcije Alibabe

You might also like

IT

Akcije Samsunga dostigle rekordno visok nivo

Samsungove akcije došle su juče do rekordno visokih nivoa, a kompanija je na ovo reagovala različito u odnosu na različita odeljenja.

Transport

Osnivač i generalni direktor Ubera podneo ostavku

Generalni direktor prevozne kompanije Uber Travis Kalanick podneo je ostavku pod pritiskom akcionara, piše danas američki list NY Times.

Trgovina

Amazon: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu

Američki div u segmentu internet trgovine Amazon u prvom je ovogodišnjem tromesečju ostvario porast prihoda od 43 odsto, na 51 milijardu dolara, podstaknut rastom online kupovine u SAD-u.