EPS: Bez poskupljenja struje

EPS: Bez poskupljenja struje

Povećanja cene struje neće biti zahvaljujući efikasnom poslovanju EPS-a i ostvarenim uštedama, izjavio je danas generalni direktor tog preduzeća Milorad Grčić.

On je na RTS-u rekao da je u prva tri meseca ove godine ušteđeno preko šest milijardi dinara i ostvaren 6,5 puta veći profit od očekivanog – 14 milijardi, te da je na izvozu struje u prva četiri meseca zarađeno oko 42 miliona evra.

“Sa takvim poslovanjem i uštedama smatramo da ćemo moći da funkcionišemo i budemo sve profitabilniji i sa ovom cenom struje”, rekao je Grčić, navodeći da je cena struje u Srbiji najniža.
Govoreći o pripajanju EPS snabdevanja EPS-u, Grčić je kazao da EPS uz saglasnost i pomoć Vlade Srbije nastavlja reorganizaciju radi boljeg funkcionisanja i poslovanja.

Kaže da kupci neće osetiti nikakvu razliku i da će iz dana u dan osetiti sve više sigurnosti u snabdevanju električnom energijom. Ta integracija, kako je naveo, ne pravi nikakav poremećaj ni što se tiče smanjenja broja radnika.

“U EPS snabdevanju radi minimalan broj ljudi, oko 100. EPS je već smanjio broj radnika za 115. Poštovaćemo sve u skladu sa odlukama Vlade Srbije i dogovora vlade i MMF”, kazao je Grčić.

Izvor: GdeInvestirati/Agencije
Previous Gorivo uveče jeftinije do 7 dinara
Next Sirija: Žestoke borbe za Alepo i Raku, Rusi se vratili na ratište

You might also like

Makroekonomija

OPEC očekuje pad nafte u narednom kvartalu

Uravnoteženju tržišta do kraja ove godine doprineće višak na svetskom tržištu nafte, koji bi trebao biti smanjen, saopštila je OPEC.

Kompanije

U Kini otkriveno naftno polje sa više od milijardu tona sirove nafte

Novo naftno polje s više od milijardu tona sirove nafte otkriveno je u Kini, javlja kineska zvanična novinska agencija Xinhua.

Kompanije

Otvorena biogasna energana kod Bačke Topole

U Staroj Moravici kod Bačke Toplole juče je otvorena biogasna energana, kapaciteta dva megavata, u koju je Fermopromet grupa iz Hrvatske uložila oko 7 miliona evra.