Beohemija-Inhem iz Zrenjanina u stečaju

Beohemija-Inhem iz Zrenjanina u stečaju

Proizvođač praškastih i tečnih deterdženata Beohemija-Inhem iz Zrenjanina, najpoznatija po brendovima “Duel” i “Spin”, ušao je u stečaj.

Vrednost kompanije procenjena je na 1,3 milijardi, a dugovi iznose 20,7 milijardi dinara.

Privredni sud u Zrenjaninu uveo je stečaj na ime brojnih potraživanja. Za stečajnog upravnika imenovan je Vasilije Jovanović.

Slučaj Beohemije i njenih dugovanja proteže se poslednjih godina i uglavnom je poznat javnosti. Podsećanja radi, problem je privremeno rešen uvođenjem unapred pripremljene reorganizacije, ali kompanija nije redovno isplaćivala svoja dugovanja tako da je stečaj bio neminovan. I u takvim uslovima, proizvodnja se odvijala, a proizvodi su se dobro prodavali kako u Srbiji tako i u susednim zemljama. Stečajni upravnik smatra da će uspeti da brzo obnovi proizvodnju najpopularnijih deterdženata ove firme.

“Brendovi su najveća vrednost ove kompanije, zato očekujemo da će se ubrzo ‘Duel’ i ‘Spin’ ponovo ovde proizvoditi”, kaže stečajni upravnik Vasilije Jovanović.

Radnici koji ne budu angažovani u proizvodnji, biće narednih dana upućeni na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje. Zrenjaninski Privredni sud otvorio je stečaj u “Beohemiji-Inhem” na zahtev najvećih poverilaca, AIK i Sberbanke.

Izvor: Danas.rs
Previous Savet Evrope upozorio na diskriminaciju Srba u Hrvatskoj
Next Dinar bez promene prema evru, u četvrtak 123,02 dinara za jedan evro

You might also like

Transport

Manji menadžerski bonusi u Volkswagenu

Zbog skandala s varanjem na testovima izduvnih gasova, u Volkswagenu će smanjiti bonuse svojim menadžerima.

Najvažnije vesti

Nemački čelik se bori za budućnost protiv Kine

Zabrinuti za svoju budućnost u nemačkoj industriji čelika, oko 45.000 zaposlenih izašlo je na protest koji je organizovao IG Metal.

Kompanije

Srbija: Sektor osiguranja u 2016. godine isplatio 35 milijardi dinara privredi i građanima

Tokom prošle godine sektor osiguranja isplatio je privredi i građanima skoro 35 milijardi dinara kao naknadu za nastalu štetu.