Apple emituje obveznice na Tajvanskoj berzi

Apple emituje obveznice na Tajvanskoj berzi

Američka kompanija Apple planira da prvi put emituje obveznice na Tajvanu, s ciljem prikupljanja milijardu dolara, izjavili su neimenovani izvori upoznati sa situacijom. 

Obveznice denominovane u dolarima imaće rok dospeća od 30 godina, saopštili su neimenovani izvori Reutersu, ali u kompaniji Apple nisu želeli da komentarišu ovakve navode.

Likvidnost na tajvanskom tržištu obveznica je dobra, a kupci dugova, pre svega kompanije za životno osiguranje, obično tragaju za kompanijama sa zadovoljavajućim rejtingom i “jure” više prinose.

Foto: www.businesstimes.com

Foto: www.businesstimes.com

Američki proizvođač čipova Intel corp je u decembru prodao 915 miliona dolara vredne 30-godišnje hartije od vrednosti, po kamati od 4,7 odsto, a mesec dana posle toga, globalni proizvođač piva Anheuser-Busch InBev je emitovao 1,47 milijardi dolara vredne obveznice, sa istim rokom dospeća, po kamati od 4,914 odsto, prema podacima Tajvanske berze (OTC).

U dosadašnjem toku godine, emitovane su nove dolarske obveznice u vrednosti od 16 milijardi dolara, što je već više nego pola u odnosu na 29 milijardi dolara dolarskih obveznica prodatih u prošloj godini, pokazali su podaci OTC-a.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Oprez pri prihvatanju sezonskog posla
Next Slovenački mediji: Kostić zainteresovan za Aerodrom Portorož

You might also like

Najvažnije vesti

Meksička valuta u padu, predsednik Nijeto otkazao posetu Vašingtonu

Meksički pezos je u četvrtak oslabio dodatnih 1% nakon što je predsednik Enrike Penja Nijeto otkazao sastanak sa Donaldom Trampom.

Berza

Produktna berza: Silazni trend cene kukuruza

Izrazito niski prinosi svih poljoprivrednih kultura na domaćim njivama, uz generalno lagodnu situaciju po pitanju ponude i potražnje u svetu, predstavljaju veoma lošu situaciju za sve učesnike na domaćem tržištu.

Svetske berze

Azijske berze zabeležile pad, dolar oslabio prema jenu

Na azijskim berzama u sredu su cene akcija pale, kao i dan pre na Wall Streetu, što je posledica rasta napetosti između SAD-a i Severne Koreje.