Rusija u vojnu industriju ulaže 16,7 mlijardi dolara

Rusija u vojnu industriju ulaže 16,7 mlijardi dolara

Program razvoja vojne industrije u periodu od 2016. do 2020. godine, Rusiju će koštati oko 1,1 bilion rubalja (16,7 milijardi dolara), prenela je ruska novinska agencija Tass izjavu ruskog vicepremijera Dmitrija Rogozina.

„Rusija je trenutno drugi najveći izvoznik oružja u svetu i treba da ostane na toj poziciji“, izjavio je ruski premijer Dmitrij Medvedev tokom sastanka sa svojim zamenicima, prenosi Reuters. Medvedev je rekao i da je odobrio „novu verziju kompleksnog programa razvoja vojne industrije za period od 2016. do 2020. godine“.

„Trenutno smo u procesu opremanja celokupne vojske, oružanih snaga i mornarnice sa novim modelima oružja. Postoje određeni ciljevi koje moramo ispuniti i svakako da je neophodno da osiguramo konkurentnost naših proizvoda u svetu“, izjavio je Medvedev, a prenosi ruska agencija Tass.

Izvor: GdeInvestirati/NezavisneNovine
Previous Počeli pregovori o trgovinskom sporazumu između Evropske unije i Meksika
Next Početak pregovora Srbije i Evroazijske ekonomske unije o trgovinskom režimu?

You might also like

Svetske berze

Pad akcija JP Morgan-a nakon objave rezultata

Najveća američka bankarska grupacija po aktivi, JP Morgan Chase, objavila je juče rezultate poslovanja za treći kvartal tekuće godine koji su nadmašili očekivanja analitičara i prikazali rast kvartalnog profita od

Najvažnije vesti

Šta nas čeka u eri autonomnih vozila?

Globalna konsultantska firma za strategiju i menadžment A.T. Kearney predviđa da će do 2035. godine tržište autonomnih vozila iznositi 560 milijardi dolara i predstavljaće gotovo 17 odsto celokupnog svetskog tržišta automobila.

IT

Samsung investira milijardu dolara u AI tehnologiju

Južnokorejski gigant Samsung planira da kupovinom drugih kompanija bude kompetitivan i na polju veštačke inteligencije (AI).