Početak pregovora Srbije i Evroazijske ekonomske unije o trgovinskom režimu?

Početak pregovora Srbije i Evroazijske ekonomske unije o trgovinskom režimu?

Lideri Evroazijske ekonomske unije (EEU), koji će se danas okupiti na samitu u Astani, mogli bi dati “zeleno svetlo” za početak pregovora o uspostavljanju jedinstvenog trgovinskog režima sa Srbijom, izjavio je savetnik ruskog predsednik Jurij Ušakov.

“Odluka o otvaranju pregovora o unificiranju trgovinskog režima sa Srbijom se očekuje u Astani”, kazao je Ušakov novinarima, a prenosi ruska agencija Tas.

O odnosima članica EEU sa drugim državama će se, kako je dodao, diskutovati na proširenoj sednici Višeg saveta Evroazijske ekonomske unije.

Članice EEU su već potpisale ugovor o slobodnoj trgovini sa Vijetnamom, a takođe se, kako je rekao, vode slični pregovori sa Izraelom, dok stručnjaci istovremeno rade na pitanju uspostavljanja zona slobodne trgovine sa Indijom, Egiptom i Iranom.

Današnjem samitu će prisustvovati i predsednik Rusije Vladimir Putin.

Evroazijska ekonomska unija je zajednica država sa političkom, ekonomskom, vojnom, carinskom i humanitarnom saradnjom na području Evroazije. Članice ove unije su Rusija, Belorusija, Kazahstan, Jermenija i Kirgistan. Evroazijska ekonomska unija je zvanično uspostavljena 1. januara 2015. godine.

Izvor:Agencije
Previous Rusija u vojnu industriju ulaže 16,7 mlijardi dolara
Next Sektor farmacije očekuje razdoblje spajanja i akvizicija

You might also like

Najvažnije vesti

Miodrag Zec: Intelektualna elita odlazi bez namere da se ikada vrati

U Srbiji je obrazovanje apsolutno potcenjeno, dok se u razvijenom svetu tretira kao prvoklasna roba, kaže profesor ekonomije Miodrag Zec.

Politika

Glasanje za novog generalnog sekretara UN: Gutereš u vodstvu, Vuk Jeremić drugi

Bivši portugalski premijer Antonio Gutereš (Guterres) dobio je u petak najveću podršku u drugom krugu glasanja za novog generalnog sekretara UN, ali su se dve zemlje Saveta bezbednosti izjasnile da

Politika

Demokratska stranka odlučila da podrži kandidaturu Saše Jankovića za predsednika Srbije

Predsedništvo Demokratske stranke (DS) odlučilo je na današnjoj sednici da podrži kandidaturu zaštitnika građana Saše Jankovića za predsednika Srbije.