Australija prodaje bitcoine vredne oko 13 miliona US dolara

Australija prodaje bitcoine vredne oko 13 miliona US dolara

Vlada australijske pokrajine Victoria je odlučila da na aukciji proda velike količine bitcoina koje je policija zaplenila od on-line dilera droge.

Na licitaciji, 20. juna u Sidneju, će se naći 24.518 kovanica. Preračunato po jutrošnjoj ceni od 533,80 dolara, ukupna vrednost kripto valute procenjena je na preko 13 miliona američkih dolara.

Biće ovo druga najveća javna prodaja bitcoina u svetu nakon što su SAD pre dve godine na aukciji prodale 144.000 bitcoina, oduzetih Rossu Ulbrichtu, osnivaču ilegalnog marketa za prodaju droge na internetu pod nazivom “Put svile”.

Vrednost virtelene valute u ovoj godini stabilno raste. Početkom januara 2016. cena bitcoina iznosila je oko 430 dolara.

Izvor:Agencije
Previous Facebook zarađuje na vama! Zaradite i vi na njemu
Next Konkurs za najbolje biznis ideje, nagrada milion evra

You might also like

Berza

Beogradska berza: NIS dominirao po prometu i po rastu vrednosti

Beogradsko tržište akcija danas je zabeležilo snažan rast, uz dominaciju Naftne industrije Srbije (NIIS) kako po prometu, tako i po rastu vrednosti.

Berza

Oscilacije britanske funte, “indeks nestabilnosti” blizu nivoa iz vremena finansijske krize

Nakon oštrog pada na početku trgovanja britanska funta se u popodnevnim satima oporavila, ali je “indeks nestabilnosti”, koji pokazuje stav investitora koliko će se valuta promeniti u naredne četiri nedelje,

Berza

Beogradska berza: Messer Tehnogas u fokusu, vrlo dobar promet

Ukupan promet na domaćem tržištu akcija iznosio je prvog trgovačkog dana u nedelji 72,3 miliona dinara (611.7 hiljada evra).