AIK banka planira dobit od 3,6 mlrd dinara u 2016. godini

AIK banka planira dobit od 3,6 mlrd dinara u 2016. godini

Upravni odbor AIK banke sazvao je redovnu skupštinu akcionara za 27. jun, a na dnevnom redu među ostalim odlukama je i usvajanje finansijskih izveštaja i donošenje odluke o raspodeli dobiti.

Uprava je predložila da se prošlogodišnja dobit u visini od 3,4 milijarde dinara rasporedi na ime povećanja ostalih rezervi.

Finansijskim planom za ovu godinu AIK banka predviđa ostvarenje neto dobiti od 3,6 milijardi RSD što je rast od 5,6 odsto u odnosu na proteklu godinu.

Većinski vlasnik AIK banke je novosadska MK grupa koja je pokrenula prinudni otkup akcija od manjinskih akcionara, ali je ovaj postupak privremeno stopiran odlukom suda.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Skupština Tehnogasa odobrila dividendu od 1.801 dinara po akciji
Next Od srede niže cene gasa za javno snabdevanje

You might also like

Banke i finansije

Sberbank ostvarila profitabilnost od 84 odsto

Sberbank Srbija saopštila je danas da je zabeležila porast profitabilnosti od 84 odsto i ostvarila dobit od 802.9 miliona dinara u 2017. godini.

Banke i finansije

HSBC banka: Rast profita pre oporezivanja 12 odsto

HSBC banka je u prvoj polovini 2017. ostvarila rast profita pre oprezivanja od 12 odsto, pošto su prihodi rasli brže od rashoda. 

Trgovina

Alibaba ulaže 2,9 milijardi dolara u lanac hipermarketa

Alibaba će investirati 2,9 milijardi dolara za kupovinu udela kineskog lanca hipermarketa Sun Art Retail Group, u cilju strategije uvećanja prisustva u prehrambenom sektoru.