Oduzeta dozvola za rad “srpskoj” banci u Moskvi

Oduzeta dozvola za rad “srpskoj” banci u Moskvi

Centralna banka Rusije oduzela je u petak dozvolu za rad EuroAxis banci, čiji je prioritet opsluživanje transakcija sa Srbijom i drugim zemljama u regionu.

Na sajtu banke navodi se da je predsednik banke Ivan Maričić, da je njegov zamenik Vojin Lazarević, a da su članovi Toplica Spasojević, Drago Skulić i Jelica Kurjak, inače bivša ambasadorka Srbije u Moskvi.

Centralna banka Rusije (CBR) je saopštila da je odluka o odizimanju dozvole EuroAksis banci povezana s “nepoštovanjem zakona koji regulišu rad banaka, kao i normativnih akata CBR i nesposobnošću da odgovori na zahteve kreditora o novčanim obavezama”.

“Zbog nedovoljnog kvaliteta aktiva, koji nisu generisali novčani protok, EuroAksis banka nije na vreme ispunjavala obaveze pred kreditorima. Rukovodstvo i vlasnici kreditne organizacije nisu preduzimali realne mere za normalizaciju rada”, navodi se u saopštenju CBR.

Po količini raspoloživih sredstava, ova banka je 1. maja zauzimala 456. mesto u skladu s bankarskim sistemom Rusije.

Izvor:CBR/RTV
Previous EU pooštrila sankcije Severnoj Koreji, Nemačka i Švedska ipak šalju humanitarnu pomoć
Next John Hardy: Dolar napreduje uoči objavljivanja američkih ključnih podataka

You might also like

Kompanije

Na prodaju poslovni prostori Privredne banke Beograd

Agencija za osiguranje depozita kao stečajni upravnik Privredne banke Beograd, oglasila je prodaju nepokretnosti, javnim prikupljanjem ponuda.

Banke i finansije

NBS: Devizne rezerve na kraju novembra 10,1 milijarde evra

Devizne rezerve Narodne banke Srbije su na kraju novembra iznosile 10,1 milijarde evra, čime se obezbeđuje pokrivenost novčane mase M1 od 194 odsto i oko šest meseci uvoza robe i

Kompanije

NBS: Smanjena kamatna stopa

Izvršni odbor Narodne banke Srbije (NBS) smanjio je danas referentnu kamatnu stopu na nivo od 3,25 odsto.