John Hardy: Dolar napreduje uoči objavljivanja američkih ključnih podataka

John Hardy: Dolar napreduje uoči objavljivanja američkih ključnih podataka

Postoje naznake da je tržište zapalo u mod “tematske hibernacije”, kaže John Hardy iz Saxo Banke

 

Foto:www.channelnewsasia.com

Foto:www.channelnewsasia.com

Jen je malo ojačao preko noći, ali je odnos USDJPY i dalje bio ispod 110, jer se na izjavu G7 nije posmatralo kao da je Japan dobio diplomatski odrešene ruke za intervenciju na tržištu, iako se ta izjava može posmatrati dvostrano (ne odobrava se konkurentska devalvacija, dok se takođe upozoravaju na ekstremne poteze) i da bi Japan mogao pribeći drugoj varijanti, kao što je to nedavno uradio kada su osetili da su im leđa priterana uza zid zbog snage jena.

Izvori novinske agencije Reuters ukazuju takođe da će Abeova vlada pokušati ponovo da odloži planirano povećanje poreza na promet predviđeno za april sledeće godine, ističe u najnovijoj analizi direktor sektora Strategije na deviznom tržištu u Saxo Banci John Hardy.  

 

On međutim navodi da je i na drugim mestima akcija postala slaba, a nedavno je primećen i pad u nestabilnost samo u okviru jednog dana trgovanja kod mnogih valutnih parova. To bi moglo da bude znak da je tržište otišlo u mod “tematske hibernacije”, grebući u potrazi za katalizatorom ili novom temom koja može da drži vodu, ali da nijednu ne nalazi. To takođe verovatno znači da će kretanjima trendova konstantno nedostajati postojanost,  iako neko vreme odolevaju.

 

Foto:www.kobi-efor.com.tr

Foto:www.kobi-efor.com.tr

Međutim stručnjak Saxo banke se pita da li bi mogući okidači odnosno pokretači mogli da dovedu do pada samozadovoljstva.  Poput nova velike rasprodaje sirove nafte – moguća tehnička postavka za to ili šokantni podaci iz SAD sledeće nedelje. Ali isto je tako moguće da ćemo ući u “leto bez ljubavi”  za trgovce koji trguju u skladu sa trendovima, ukoliko podaci SAD  ne pokažu znake ubrzanja i ukoliko tokom glasanja o izlasku Britanije iz EU dođe do toga da prevladaju glasovi za ostanak, kao i ukoliko tržište brzo apsorbuje ta dešavanja što je već u svakom slučaju procenjeno i sračunato s izvesnošću 75% , po grubim procenama trgovaca.

 

Podaci iz SAD sledeće nedelje će biti očigledni katalizator da li ćemo u odnosu EURUSD potonuti ispod nivoa 1,1000 ili čak 1,0950 ili ako klimava serija američkih podataka odloži izglede za pad sa mogućim povratkom naviše na nivo od 1,1300, zaključio je Hardy.

 

 

Izvor:Gdeinvestirati

 

 

Previous Oduzeta dozvola za rad "srpskoj" banci u Moskvi
Next Prva poseta Nikolića Sarajevu

You might also like

Društvo

Srbija ima najveće rezerve zlata na Balkanu

Svetski savet za zlato objavio je novu listu zemalja koje imaju najveće rezerve zlata.

Najvažnije vesti

Zorana Mihajlović: Koridor 10 gotov do septembra ili oktobra

U Grdeličkoj klisuri je od ukupno 26 km trase Koridora 10 asfaltirano više od 20 km auto-puta.

Banke i finansije

Akcije UniCredit banke skočile 15 odsto nakon najavljene dokapitalizacije

Cene akcija italijanske UniCredit banke porasle su u utorak skoro 15 odsto, nakon što je ova banka najavila prikupljanje više milijardi evra svežeg kapitala.