Volkswagen ulaže 300 miliona dolara u najvećeg konkurenta Ubera

Volkswagen ulaže 300 miliona dolara u najvećeg konkurenta Ubera

Izraelska start up kompanija Get dobiće ulaganja u iznosu od 300 miliona dolara od strane nemačkog proizvođača automobila Volkswagen.

Get, koji je konkurent Uberu prisutan je u 60 gradova širom sveta. Za razliku od rivala, vozači Geta svoje klijente prevoze u taksijima i crnim vozilima.

Get se uveliko koristi u gradovima kao što su Moskva i London, ali ne uspeva da dostigne uspeh Ubera niti da se probije na američko tržište. Prisutni su samo u Njujorku.

Često u medijima nazvan “ubicom Ubera”, zbog ponude luksuznijih automobila i nižih cena, upravo je u Njujorku pokrenuo oštru kampanju protiv Ubera, s reklamnim plakatima na kojima naglašava svoju nadmoć nad Uberom i promotivnim vožnjama po znatno nižim cenama.

Ovo je novi šamar Uberu nakon vesti da i Apple ulaže u jednog njihovog konkurenta, odnosno u kinesku kompaniju Didi Chuxing.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Beograd: Na Sajmu mikro biznisa i porodičnog preduzetništva privrednici iz Srbije i regiona
Next Snižen javni dug Srbije

You might also like

IT

IT giganti odlaze iz Švedske

IT kompanije u Švedskoj sve manje žele da posluju u toj zemlji.

Transport

Montenegro airlines zakupio avion Air Serbia

Avio-kompanija Montenegro airlines uzela je u kratkoročni zakup jedan od aviona kompanije Air Serbia, prenose podgoričke Vijesti.

Transport

Evropska unija kaznila proizvođače kamiona sa tri milijarde evra

Evropska unija je danas, optužujući ih za nameštanje cena i odlaganja uvođenja tehnologija za smanjenje zagađenja, kaznila pet najvećih evropskih proizvođača kamiona sa rekordnih tri milijarde evra.