Snižen javni dug Srbije

Snižen javni dug Srbije

Javni dug Srbije iznosio je na kraju aprila ove godine 24,25 milijardi evra, što je 71,3 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP) zemlje, prema najnovijim makroekonomskim pokazateljima Ministarstva finansija.

Aprilski iznos javnog duga je niži za oko 190 miliona evra u odnosu na mart, kada je težio 24,44 milijarde evra i imao udeo u BDP-u od 72 procenta, objavljeno je na sajtu Ministarstva finansija.

Javni dug u aprilu niži je u odnosu na februar za gotovo 600 miliona evra, a u poređenju sa januarom za oko 560 miliona.

U drugom ovogodišnjem mesecu je iznosio 24,85 milijardi evra (73,6 odsto BDP-a), a u januaru 24,82 milijarde (73,4 odsto BDP-a).

Izvor:Tanjug
Previous Volkswagen ulaže 300 miliona dolara u najvećeg konkurenta Ubera
Next Dinar oslabio, danas 123,27 dinara za jedan evro

You might also like

Kompanije

Tender za Galeniku produžen do 27. jula

Rok za podnošenje prijava za učešće na tenderu za kupovinu 25 odsto kapitala farmaceutske kompanije Galenika iz Beograda danas je ponovo produžen do 27. jula.

Svetske berze

Bitcoin dostigao vrednost od skoro 3.000 dolara

Bitcoin je danas dostigao vrednost od skoro 3.000 dolara po koinu, što je do sada rekordna cifra za najpopularniju kriptovalutu.

Najvažnije vesti

Produktna berza: Žetva pšenice uvećala promet za tri i po puta

Ukupni promet robe na Produktnoj berzi u Novom Sadu ove je nedelje bio za tri i po puta veći u odnosu na prethodnu sedmicu dok je finansijska vrednost trgovane robe