Skupština Aerodroma 27. juna, akcionarima još 750 miliona dinara dividende

Skupština Aerodroma 27. juna, akcionarima još 750 miliona dinara dividende

Nadzorni odbor Aerodroma „Nikola Tesla“ sazvao je redovnu skupštinu akcionara za 27. jun tekuće godine, a kao dan akcionara je utvrđen 17. jun.

Na dnevnom redu je, među ostalim tačkama, usvajanje finansijskih izveštaja za proteklu godinu i donošenje odluke o raspodeli dobiti.

Uprava je predložila da se preostali iznos neraspoređene dobiti od 2,12 milijardi dinara rasporedi na sledeći način: za bruto dividendu 750,9 miliona dinara (21,9 dinara bruto po akciji), za rezerve društva 1,3 milijarde dinara i za učešće zaposlenih u dobiti 92 miliona dinara. Kao dan dividende internim aktima je utvrđen 31. decembar 2015. godine.

Aerodrom je krajem avgusta prošle godine deo dobiti od 1,3 milijarde dinara izdvojio na ime međudividende (38,35 dinara po akciji) koja je za sada isplaćen samo većinskom akcionaru.

Izvor: Aerodrom, Wisebroker
Previous Skupština Sojaproteina 27. juna, akcionari bez dividende
Next Komisija odobrila koncentraciju kompanija He Steel i "Železare Smederevo"

You might also like

Kompanije

Krkobabić: Osnovane 182 nove zadruge

U prethodih pola godine, uz podršku Odbora za selo SANU i Zadružnih saveza Srbije i Vojvodine formirane su 182 nove zadruge, koliko je osnovano u prethodnih pet godina zajedno, rečeno

Kompanije

Ruska VTB banka prodaje svoje poslovanje u Srbiji

Vlasnici VTB banke, druge po veličini u Rusiji, prodaće svoje poslovanje u Srbiji, za koje već postoje dva ozbiljna kandidata, otkriva Blic, .

Turizam

Austrijski Falkensteiner preuzeo Queen of Montenegro

Od 23. juna 2018.godine, hotelska grupacija Falkensteiner, jedna od vodećih turističkih kompanija, prisutna u šest evropskih zemalja s trenutno 32 hotela i rezidencija s četiri i pet zvezdica, upravlja hotelom Queen of