Lenovo: Kupovina Motorole nije opravdala očekivanja

Lenovo: Kupovina Motorole nije opravdala očekivanja

Google je pre dve godine potvrdio da je za tri milijarde dolara prodao Motorolu kompaniji Lenovo.

Kineski gigant je stekao Motorola Mobility ali je većina patenata ostala u vlasništvu Google-a. Kompanija je od tada objavila nekoliko uređaja, ali postoje i izvesne informacije da želi da odustane od nekadašnjeg giganta u oblasti mobilnih telefona.

Iako je Lenovo potvrdio da “ostaje posvećen” Motorola brendu, stvari ipak ne idu tako dobro kako se očekivalo. Prošlo je dosta vremena od kako je Lenovo kupio Motorolu, a ipak je u najnovijem tromesečnom finansijskom izveštaju kompanija priznala da napori integracije nakon akvizicije nisu ispunili očekivanja.

Lenovo je kupio Motorolu jer je želeo da poboljša svoj status na tržištu i postane treći proizvođač smartfona, odnosno onaj koji bi izazvao Apple, a zatim i Samsung, što je i uspeo na kratko, ali je Lenovo posustao pod pritiskom kineskih proizvođača kao što su Huawei, Xiaomi, Oppo i Vivo. Lenovo je takođe priznao da njihovi napori da izgradi Motorola brend u Severnoj Americi nisu bili uspešni.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Kako će Evropljani potrošiti novčani poklon
Next Sirija i Irak: Bitke za Raku i Faludžu

You might also like

Agrobiznis

Petar Matijević: Cena mesa skočila, ali to nije kraj

Vlasnik Industrije mesa “Matijević” poručio je da iako je cena mesa skočila, to nije kraj jer je u ponudi manji broj svinja.

Kompanije

Japanski proizvođač autodelova pred bankrotom

Japanski proizvođač autodelova Takata se priprema za podnošenje stečajnog postupka nakon što su njegovi neispravni vazdušni jastuci doveli do najvećeg bezbednosnog opoziva u automobilskoj industriji.

Banke i finansije

Kompanija Skrill se povlači iz Srbije

Kompanija Skrill, koja važi za jednu od vodećih servisa za plaćanje putem Interneta, povlači se sa svih tržišta gde se transakcije ne obavljaju u evrima, čime je obuhvaćena i Srbija.