Komisija odobrila koncentraciju kompanija He Steel i “Železare Smederevo”

Komisija odobrila koncentraciju kompanija He Steel i “Železare Smederevo”

Komisija za zaštitu konkurencije odobrila je koncentraciju između kineske kompanije He Steel i “Železare Smederevo”, navodi se u saopštenju.

Komisija je odobrila koncentraciju učesnika na tržištu koja nastaje sticanjem kontrole društva „He Steel Group Co Ltd“ iz NR Kine nad funkcionalnom, proizvodnom i poslovnom imovinom “Privrednog društva za proizvodnju i preradu čelika Železara Smederevo d.o.o.“, uz istovremeno sticanje i pedeset procenata udela u kapitalu Privrednog društva za obradu i prevlačenje metala “Serbian Roll Service Company d.o.o.“, i nad kojim će sticalac udela vršiti neposrednu zajedničku kontrolu sa drugim članom ovog društva, navodi se na sajtu Komisije.

Komisija je, prilikom donošenja odluke o dozvoljenosti ove koncentracije, imala u vidu činjenicu da njeno sprovođenje neće ograničiti, narušiti ili sprečiti konkurenciju na tržištu Republike Srbije, ali je u proceni njenih efekata posmatrala i širi kontekst sprovođenja kompletnog projekta, u smislu cilja Zakona, odnosno mogućih pogodnosti sa stanovišta ekonomskog napretka i dobrobiti društva, kao i koristi potrošača.

Izvor: Gdeinvestirati.com
Previous Skupština Aerodroma 27. juna, akcionarima još 750 miliona dinara dividende
Next Od juna jeftiniji gas, za 1.200 dinara niži račun

You might also like

IT

Snap planira da otpusti 10 odsto inženjera

Kompanija Snap Inc. koja stoji iza popularne aplikacije Snapchat će prema pisanju Wall Street Journala uskoro započeti s procesom otpuštanja 10 dsto svojih inženjera.

Trgovina

Online prodaja podigla prihode Wal Mart-a

Najveći američki trgovinski lanac, Wal Mart, objavio je rezultate poslovanja za drugi kvartal neznatno iznad očekivanja tržišta, ali su akcije na jučerašnjem trgovanju ipak zabeležile pad od 1,6% na 79,7

Banke i finansije

ECB traži veća ovlašćenja za nadzor kliringa

Evropska centralna banka (ECB) objavila je u petak da je zatražila veća ovlašćenja za nadzor poslova kliringa, čime bi se ojačao njen autoritet u odnosu na London u segmentu transakcija