Beogradska berza: Najprometniji Imlek, jaka tražnja za Energoprojektom

Beogradska berza: Najprometniji Imlek, jaka tražnja za Energoprojektom

Poslednji trgovački dan u sedmici doneo je mali promet i neznatnu promenu berzanskih indeksa. Ukupna realizacija u trgovanju je iznosila 6,9 miliona RSD (55,7 hiljada EUR), dok se indeks Belex15 neznatno spustio na 608,1 poen.

Najprometnija akcija bio je Imlek (IMLK) koji je zabeležio promet od 2,5 miliona RSD po prosečnoj ceni od 5.889 RSD što je 0,4% više u odnosu na prethodni trgovački dan. Kao što je od nedavno poznato, ova kompanija je sazvala redovnu skupštinu akcionara za 17. jun, a jedna od tačaka dnevnog reda biće i donošenje odluke o prinudnom otkupu akcija od strane većinskog vlasnika po ceni od 5.829 RSD. Takođe, uprava je predložila da se akcionarima iz prošlogodišnje dobiti isplati dividenda u bruto iznosu od 366 RSD po akciji.

Energoprojekt holding (ENHL) je danas beležio jaku tražnju na nivou od 1.100 RSD, dok je skromna ponuda rezultovala prometom od 0,9 miliona RSD. Naftna industrija Srbije (NIIS) je blago oslabila na 647 RSD uz realizaciju od 0,8 miliona RSD. Ova kompanija je sazvala redovnu skupštinu akcionara za 28. jun, sa predlogom dividende od 24,69 RSD po akciji i danom dividende 18. junom tekuće godine.

Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) je porastao 0,6% na 895 RSD uz realizaciju od 0,3 miliona RSD, dok je Komercijalna banka (KMBN) skočila 0,6% na 1.450 RSD uz promet od 0,7 miliona RSD. Skromnu realizaciju od 0,2 miliona RSD registrovalo je Jedinstvo iz Sevojna (JESV) po nepromenjenoj ceni od 4.000 RSD.

Državne dužničke hartije danas nisu registrovale promet.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous AIR FRANCE KLM WOW TARIFA NAIROBI od 530 eur
Next Srbi najviše koriste Viber, ceo svet WhatsApp

You might also like

Svetske berze

Wall Street blago ojačao, prinosi pali

Na Wall Streetu su u četvrtak Dow Jones i S&P 500 indeks blago porasli, nakon dva dana pada, zahvaljujući jačanju akcija u energetskom i industrijskom sektoru i padu prinosa na

Berza

Wall Street: Pad indeksa nakon šest dana rasta, Wal-Mart najveći gubitnik

Na Wall Streetu su u utorak cene akcija pale, nakon šest dana rasta, jer su ulagače razočarali poslovni rezultati nekoliko kompanija, najviše Walmarta, dok je podršku tržištu pružilo jačanje tehnološkog

Berza

Beogradska berza: Belex indeksi pocrveneli

Slaba investiciona aktivnost i pad oba BELEX indeksa obeležili su jučerašnje trgovanje na domaćem tržištu akcija.