Skupština Komercijalne banke usvojila dividendu za prioritetne akcije

Skupština Komercijalne banke usvojila dividendu za prioritetne akcije

Skupština Komercijalne banke, održana 24. maja, usvojila je sve predložene tačke dnevnog reda, uključujući i pokriće gubitka iz prošle godine i odluku o raspodeli dividende za prioritetne akcije.

Prošlogodišnji gubitak banke od 6,3 milijarde dinara pokriven je na ime rezervi iz dobiti banke za procenjene gubitke i dela neraspoređene dobiti.

Vlasnicima prioritetnih akcija Komercijalne odobrena je isplata dividende u bruto iznosu od 63 dinara po akciji (23,5 miliona dinara ukupno) što na poslednjoj ceni daje dividendni prinos od 8,8 odsto. Kao dan dividende je utvrđen 14. maj.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Akcionari Bambija bez dividende i ove godine
Next Promenjena zona fluktuacije za Metalac

You might also like

Berza

Beogradska berza: Komercijalna dominirala, Tehnogas dobitnik dana

Trgovački dan za nama doneo je solidan promet i snažan rast indeksa Belex15 od 1,3% na 637 poena. Beogradska berza zabeležila je ukupan promet od nepunih 138 miliona RSD (1,1 milion

Svetske berze

Azijske berze i cene nafte porasle

Na azijskim berzama su u četvrtak cene akcija porasle, kao i dan pre na Wall Streetu, dok su cene nafte dostigle nove najviše nivoe u tri i po godine.

Berza

Cene nafte pale i u prvoj nedelji avgusta

Na svetskim tržištima cene nafte su prošle nedelje pale, nastavljajući silazni trend započet u julu, zbog povećane proizvodnje najvećih svetskih proizvođača i mogućeg slabljenja potražnje zbog trgovinskog rata između SAD-a