Microsoft restruktuiranjem poslovanja sa telefonima ukida 1850 radnih mesta

Microsoft restruktuiranjem poslovanja sa telefonima ukida 1850 radnih mesta

Veliku priliku je Microsoft propustio posle kupovine Nokia odeljenja za uređaje i poslovanje.

Kompanija je svela svoju Lumia liniju na minimum, prodala svoje feature phone odeljenje i otpustila na hiljade radnika tokom poslednje dve godine. Microsoft otkrio da će još zaposlenih ostati bez posla (najviše njih u Finskoj), nakon što Microsoft okonča lokalno dizajniranje i proizvodnju telefona.

Ovu vest je prvi otkrio finski sajt HS, koji je preneo informaciju da se zaposleni trenutno prebacuju u Microsoftove kancelarije u Espuu. Microsoft je u međuvremenu potvrdio ovu vest, uz informaciju da će u Finskoj do 1350 ljudi ostati bez posla, dok će 500 njih biti otpušteno na drugim tržištima. Kada su u pitanju finansije, Mary Jo Foley sugeriše da će Microsoft otpisati troškove u vrednosti od 950 miliona dolara, nastale tokom faze restruktuiranja neuspelog poslovanja sa telefonima.

Svi ovi potezi, na koje se Microsoft sada odlučuje, nisu veliko iznenađenje. Microsoft je nedavno izjavio da planira da se repozicionira na smartfon tržištu, uz signale da do kraja godine drastično smanji svoj portfolio u domenu mobilnog hardvera. Pre nekoliko dana pojavili su se i izveštaji da je prodaja Windows Phone uređaja drastično pala (ispod 1%) na svetskim tržištima.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Srbija: 20 miliona evra potrošeno na digitalno oglašavanje
Next EU: Odobreno spajanje AB InBeva i SABMillera

You might also like

Kompanije

Imovina Mlekare Plana stavljena na prodaju, procenjena vrednost 115 miliona dinara

Stečajni upravnik Mlekare Plana oglasio je prodaju celokupne imovine dužnika javnim prikupljanjem ponuda.

Kompanije

Prognozirana isporuka mobilnih telefona tajvanskih kompanija za 2016. teško ostvariva

Iako je HTC ove godine objavio veoma konkurentan proizvod u vidu HTC 10 telefona, ovo nije previše pomoglo kompaniji u poslovanju, a prema navodima Digitimesa, tajvanska kompanija neće uspeti da

Saobraćaj

Jedinstvo postaje 100-odstotni vlasnik firme Novi Pazar put

Vanredna skupština akcionara putarskog preduzeća Novi Pazar put, održana u ponedeljak, 28. novembra, odobrila je prinudni otkup akcija ove kompanije od strane većinskog vlasnika – Jedinstva iz Sevojna.