Google i Levi’s predstavili jaknu povezanu s internetom

Google i Levi’s predstavili jaknu povezanu s internetom

U rukav Levi’sove jakna izrađene specijalno za motorcikliste utkana su jedva vidljiva vlakna na koje se spoji smart tag koji se lako može skinuti, laganim dodirom aktivira se sastav vezan na pametni telefon ili tablet koji pokriva niz usluga, a kontroliše se glasom.

Google je pre godinu dana objavio svoju saradnju s Levi’som, ali prvi rezultati njihove saradnje tek se sada pokazuju. U sklopu ovogodišnje Googleove I/O konferencije dve kompanije predstavile su prvi odevni predmet u koji je ugrađena Googleova tehnologija.

Tehnološke komponente su dvojne. Metalna vlakna ušivena su i mogu se bez problema prati, a smart tag veličine dugmeta, koji se lako može skinuti, omogućava povezivanje jakne s mobilnim telefonom ili tabletom preko Bluetootha.

Kontrole i konkretne funkcije se mogu prilagoditi aplikacijama, no nema informacija o tome hoće li aplikacija odmah biti dostupna korisnicima koji ne koriste operativni sastav Android. Sastav između ostaloga nudi predloge o kafićima, restoranima i drugim uslužnim objektima u blizini, informacije o dolasku na odredište, promene pesama na popisu… Sve informacije se prenose audio putem, tako da nema ometanja u vožnji gledanjem u ekran.

Cena jakne još nije određena, a jakna će biti dostupna u sklopu Levi’sove prolećne kolekcije za 2017. u online trgovinama.

Izvor: GdeInvestirati
Previous Sledi najveće do sad povećanje nemačkih penzija
Next Akcionari Bambija bez dividende i ove godine

You might also like

Kompanije

Rezultati Jamnice iznad očekivanja

Hrvatski proizvođač vode i bezalkoholnih pića, Jamnica, koji posluje u sastavu Agrokora, u prvih sedam meseci prikazao je prihode od 844 miliona kuna, dok se EBITDA pokazatelj našao na nivou

Najvažnije vesti

Ponude za Galeniku biće otvorene sledeće nedelje

Finansijske ponude za kupovinu Galenike biće otvorene sledeće nedelje, najavio je državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović.

Kompanije

Wood feel – prva strana investicija u Kuršumliji

Izraelska kompanija “Wood feel” pokrenuće od oktobra proizvodnju nameštaja u Kuršumliji, što je prva strana investicija u tom gradu.