EU: Odobreno spajanje AB InBeva i SABMillera

EU: Odobreno spajanje AB InBeva i SABMillera

Preuzimanje je odobreno pod uslovom da Anheuser-Busch InBev proda gotovo svo poslovanje SABMillera u Evropi.

Najveća svetska pivara Anheuser-Busch InBev u utorak je dobila odobrenje EU regulatora za kupovinu SABMillera, transakciju vrednu više od 100 milijardi dolara, pod uslovom da proda gotovo svo poslovanje SABMillera u Evropi.

Reč je o jednom od najvećih korporativnih preuzimanja ikada sprovedenih, piše Reuters,.

AB InBev je već pristao prodati SABMillerove brendove Peroni, Grolsch i Meantime japanskom Asahi Group Holdingsu i prodati imovinu u istočnoj Evropi, potvrdila su tri upućena izvora u petak. Preuzimanjem će AB InBev zauzeti trećinu globalnog tržišta piva, a prodavaće dvostruko više piva od svog najvećeg konkurenta Heinekena.

Preuzimanje još moraju odobriti regulatori u Sjedinjenim Državama i Kini. Australija i Južna Afrika su već dale zeleno svetlo.

Izvor: GdeInvestirati/Banka.hr
Previous Microsoft restruktuiranjem poslovanja sa telefonima ukida 1850 radnih mesta
Next Sledi najveće do sad povećanje nemačkih penzija

You might also like

Kompanije

Prodata zgrada Baninija upola cene

Nekadašnja zgrada Banata u centru Kikinde, deo imovine firme Banini Trade u stečaju, prodata je na licitaciji u petak za 16,7 miliona dinara.

Kompanije

Propao Toys R Us, ugroženo 3.200 radnih mesta

Britanski ogranak američke prodavnice igračaka “Toys R Us” ušao je u stečaj, zbog čega je u opasnosti 3.200 radnih mesta. 

Kompanije

Prodaja švedskog H&M-a u Srbiji skočila 21 odsto

Prodaja švedskog proizvođača odeće H&M-a u prvih devet fiskalnih meseci skočila je 21% na 302 miliona švedskih kruna (31,5 miliona EUR), saopštila je ova kompanija u svom finansijskom izveštaju.