Akcionari Bambija bez dividende i ove godine

Akcionari Bambija bez dividende i ove godine

Nadzorni odbor požarevačkog konditora Bambi zakazao je redovnu skupštinu akcionara za 24. jun tekuće godine, a na dnevnom redu su uobičajene odluke, uključujući usvajanje godišnjeg finansijskog izveštaja i donošenje odluke o raspodeli dobiti.

Uprava ove kompanije je predložila da se, kao i protekle godine, ostvarena dobit u visini od 1,3 milijarde dinara ne deli akcionarima odnosno zadrži kao neraspoređena dobit.

Bambi, koji je prošle godine preuzet od strane fonda Mid Europa, u 2015. je ostvario poslovni prihod od 8,7 milijardi dinara (pad od 5,7 odsto) i neto dobit od 1,3 milijarde dinara (smanjenje od 22,5 odsto).

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Google i Levi's predstavili jaknu povezanu s internetom
Next Skupština Komercijalne banke usvojila dividendu za prioritetne akcije

You might also like

Banke i finansije

Naplata otpisanih potraživanja pogurala dobit Jubmesa

Beogradska Jubmes banka zabeležila je stabilno poslovanje iz osnovnog biznisa u prvih šest meseci tekuće godine i popravila krajnji rezultat, zahvaljujući naplati ranije otpisanih potraživanja.

Kompanije

NBS: Osiguravajuće kompanije uspešno prošle stres-test

Narodna banka Srbije, u skladu sa svojom funkcijom supervizora sektora osiguranja, tokom 2017. godine sprovela je drugi po redu stres-test sektora osiguranja u Srbiji radi kontinuiranog praćenja izloženosti pojedinačnih društava

Berza

Produktna berza: Nastavljen pad cena berzanskih roba

Radnu nedelju za nama na „Produktnoj Berzi“ u Novom Sadu, obeležilo je trgovanje zrnom suncokreta, odnosno nastavak žetve koji je doneo učestalo trgovanje ovom uljaricom.