Gorenje oživljava proizvodnju bicikala marke Rog

Gorenje oživljava proizvodnju bicikala marke Rog

Nakon otkupa prava na naziv brenda za 40.000 evra od trenutnog vlasnika Slovenački proizvođač bele tehnike Gorenje počeće proizvodnju bicikala marke Rog.

Privatni vlasnik je brend otkupio od nekad poznate ljubljanske fabrike bicikala Rog koja je 2009. godine završila u stečaju, a spremna je da se odrekne prava na intelektualno vlasništvo za 41.500 evra.

“Gorenje ima znanje i iskustvo koje možemo da upotrebimo za revitalizaciju jednog od najpoznatijih slovenačkih industrijskih brendova”, kazao je direktor Gorenja Franjo Bobinac, potvrđujući da će Gorenje početi sa proizvodnjom bicikala.

foto: gorenje

foto: gorenje

Gorenje u projekat obnove sjaja starom brendu slovenačkih bicikala koji su bili poznati na prostoru nekadašnje Jugoslavije ulazi sa ljubljanskim trgovačkim centrom BTC kao partnerom.

Prvi bicikli nove generacije na tržištu će se pojaviti 2017. godine, a najpre će se raditi moderna verzija nekad megapopularnog sklopivog bicikla “pony” sa modernim materijalima i sa poboljšanom ergonomijom, a godinu kasnije tržište može da očekuje i bicikle za gorsku i gradsku vožnju, kao i električne bicikle.

Do kasnih 80-ih godina prošlog veka fabrika bicikala Rog proizvodila je 300.000 do 350.000 bicikala godišnje, ali je raspadom zajedničkog jugoslovenskog tržišta i jeftinim uvozom sa dalekog istoka kasnije zapala u teškoće i propala.

Izvor: GdeInvestirati/PoslovniDnevnik
Previous Monsanto odbio Bayerovih 62 milijarde dolara
Next Slovenija: Dobit domaćih banaka 146 miliona evra

You might also like

Banke i finansije

Nova kriza preti EU i dolazi iz Italije

Iz Italije bi mogla doći nova kriza koja bi uzdrmala EU. Italijanska ekonomija slabi, kupovna moć je sve manja, investicije padaju, a neke firme su i bankrotirale.

Energetika i naftna industrija

Dušan Bajatović: U toku finansijsko restruktuiranje Srbijagasa

Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović kaže da je u toku finansijsko restrukturiranje Srbijagasa.

IT

Microsoft: Prihodi porasli za 12, a dobit za 16 odsto

Microsoft je u trećem tromesečju ostvario prihode od 24,5 milijardi dolara, 12 odsto veće nego u istom lanjskom razdoblju, dok je dobit tog softverskog diva skočila još i više.