Dolar premašio granicu 110 dinara

Dolar premašio granicu 110 dinara

Vrednost dinara prema američkoj valuti pala je u odnosu na juče 0,6 odsto i zvanični srednji kurs za danas iznosi 110,1629 dinara za dolar.

Prema američkoj valuti, dinar je na mesečnom nivou oslabio za 0,8 odsto, dok je na godišnjem nivou slabiji za 0,4 odsto.

Od početka godine dinar je prema dolaru na dobitku 1,0 odsto.

U odnosu na evro dinar je oslabio 0,1 odsto i zvanični srednji kurs za danas iznosi 122,9087 dinara za jedan evro.

Vrednost dinara izražena u evrima je danas jednaka kao i pre mesec dana, dok je u poređenju sa istim danom prošle godine srpska valuta slabija za 1,9 odsto.

Od početka godine dinar je prema evru pao za 1,0 odsto.

Najviša vrednost dinara prema evru u ovoj godini bila je 4. januara, 121,5141 dinara, a najniža 25. februara, 123,5329 dinara za evro.

Kako bi ublažila dnevne oscilacije kursa Narodna banka Srbije je u ovoj godini na deviznom tržištu prodala 725 miliona evra i kupila 20 miliona.

Previous John Hardy: Tržišta očekuje interesantna i nestabilna druga polovina godine
Next Otkriveno koja je najjeftinija valuta

You might also like

Svetske berze

Wall Street: S&P i Dow Jones zabeležili pad, Nasdaq skok

Na Wall Streetu su u ponedeljak S&P 500 i Dow Jones pali, ponajviše zbog pada cena akcija u energetskom i financijskom sektoru, dok je Nasdaq indeks dostigao novi rekordni nivo. 

Svetske berze

Azijske berze pred nedeljnim dobicima, dolar u padu

Na azijskim berzama u petak su cene akcija blago pale, no na nedeljnom su nivou u plusu, dok je dolar pred nedeljnim gubicima.

Svetske berze

Wall Street: Novi rekordi indeksa

Na Wall Streetu su u sredu najvažniji indeksi dostigli nove rekordne nivoe jer su ulagače ohrabrili bolji nego što se očekivalo poslovni rezultati kompanija i poruka Feda da će monetarnu politiku zaoštravati sporo.