Arapi dolaze na lečenje i obuku u srpske banje

Arapi dolaze na lečenje i obuku u srpske banje

Pacijenti iz Ujedinjenih Arapskih Emirata posetiće centre za rehabilitaciju u Srbiji, a doći će i njihovi zdravstveni radnici na obuku, izjavila je danas vođa delegacije Saveta poslovnih žena iz Dubaija Raja al Gurg, nakon sastanka sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom.

Ona je kazala novinarima u Palati Srbija da je na sastanku razgovarano o mogućnosti saradnje dveju zemalja u oblasti zdravstva, za šta su Emirati posebno zainteresovani.

“Ministar Lončar je velikodušno ponudio, kada je reč o rehabilitaciji, da određeni broj pacijenata iz Dubaija dođe na rehabilitaiju da u Srbiji provedu mesec ili dva i da posle prenesu svoja iskustva”, rekla je Al Gurg.

Ona ističe da su pacijenti najbolji ambasadori kada su te stvari u pitanju.

“Moja ideja je bila i da ovde pošajem svoj tim lekara koji će se baviti rukovođenjem centra za rehabilitaciju, da ovde steknu obuku i da vide šta bi bilo najbolje za naše ljude. Takođe, da dođu ovde ljudi iz Dubaija i proučavaju propise i standarde koje bi trebalo slediti o rehabilitacinim centrima i vide da li to može da se primeni u Dubaiju ili je potrebno da se naprave neke izmene.

Raža al Gurg je naglasila da je poslovni formu Srbija-UAE, koji je danas održan u Palati Srbija, nova era u saradnji.

“Hvala Vladi Srbije na dobrodošlici, jer su nas dočekali širom otvorenih ruku, a došli smo da vidimo kakve su mogućnosti za poslovanje”, rekla je Al Gurg dodajući da su poslovne žene iz te zemlje zainteresovane ne samo za saradnju sa ženama iz Srbije već i muškarcima.

“Nastavićemo da razmenjujemo iskustva i sarađujemo i nadamo se dugoročnoj saradnji i novim poslovnim mogućnostima”, istakla je Al Gurg.

Izvor:Tanjug
Previous Pad zaliha u SAD podigao cenu nafte iznad 49 dolara za barel
Next Evropske berze: Ifo indeks i Grčka podstakli rast indeksa, evro ojačao prema dolaru

You might also like

Najvažnije vesti

Mihajlović: Od 1,5 miliona nelegalnih objekata ozakonjeno 40.000, opštine da zaposle više ljudi

Rok koje lokalne samouprave imaju da popišu nelegalne objekte na svojoj teritoriji završava se ove sedmice, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavljujući

Društvo

Najveća plata u Srbiji preko 100.000 evra mesečno

Prema podacima Poreske uprave, najveći prijavljeni prihod građanina u 2016. godini bio je 220 miliona dinara bruto, ili 18,3 miliona mesečno, što je blizu 150.000 evra mesečno.

Najvažnije vesti

Vlada Srbije pripremila oko 9 miliona evra za podsticaj razvoja IT sektora

U Ministarstvu prosvete danas je održan sastank dekana 15 tehničkih fakulteta, u okviru priprema za realizaciju akcionog plana ministarskog tima Vlade Srbije sa ciljem dupliranja broja IT stručnjaka u Srbiji.